Gratis advies

Zonnepanelen in Winterswijk

Ben jij klaar voor zonnige besparing?

Hoogstaande kwaliteit

Zonnepanelen op jouw dak in Winterswijk

Wil jij met Zonnepanelen uit Winterswijk profiteren van hernieuwbare energie uit zonnepanelen, dan ben je bij Huls Duurzame Energie aan het juiste adres! Wij zijn toegewijd aan het geven van persoonlijk advies dat past bij jouw unieke omstandigheden. Ons doel is om de beste beslissingen te nemen op basis van jouw situatie. We houden rekening met de ligging van jouw dak(en) en je energieverbruikspatronen.

We bieden niet alleen zonnepanelen, maar ook thuisbatterijen en slimme laadstations een geweldige combinatie waarmee je nog meer gaat profiteren van jouw eigen zonne-energie. Ons deskundige team te Winterswijk staat altijd klaar om je te helpen het maximale potentieel uit jouw investering te halen. We zijn er om je bij elke stap te helpen.

Gecertificeerde zonnepanelen

We streven ernaar om in al onze projecten kwaliteitsresultaten te leveren. Daarom gebruiken we alleen gecertificeerde zonnepanelen die er niet alleen strak uitzien, maar ook uitzonderlijke prestaties leveren.

Goede garanties uit Winterswijk

Onze zonnepanelen worden ondersteund door een geweldige garantie: 12 tot 25 jaar productdekking en 25-30 jaar stroomgarantie. Daarom kun je erop vertrouwen dat jouw aankoop een lange levensduur heeft en jarenlang zijn doel zal blijven vervullen. Ook na 25 jaar leveren de panelen nog ongeveer 80-85% van hun oorspronkelijke vermogen. Het installeren van zonnepanelen is een geweldige manier om energie en kosten te besparen.

Samenwerking met betrouwbare groothandel

Door samen te werken met SolarNRG, een van de langst bestaande aanbieders van zonne-energiesystemen, profiteren onze klanten van scherpe prijzen, garanties en leveringszekerheid. Huls Duurzame Energie uit Winterswijk is er de afgelopen jaren in geslaagd om door deze samenwerking de levering van haar systemen op peil te houden; zelfs bij wisselende marktomstandigheden. SolarNRG is een betrouwbare leverancier van topkwaliteit producten voor zonne-energie zoals zonnepanelen, omvormers, accu’s en laadstations.

Omvormers

We hebben veel tijd besteed aan het onderzoeken en evalueren van talloze opties om de twee meest geschikte omvormers voor onze zonne-installaties te vinden. Ons doel is dat deze opstelling zo goed mogelijk wordt afgestemd op de unieke vereisten van elke situatie.

Growatt
Growatt omvormers biedt de beste oplossing voor gebruik van ‘standaard stringomvormers’. Deze omvormer maakt aansluiting op 1 of meerdere kabels mogelijk, elk verbonden met een reeks panelen in serie. Bovendien is de standaard productgarantie van deze omvormers maar liefst 10 jaar. Voor grootzakelijk is de productgarantie 5 jaar, maar deze duur kan naar eigen voorkeur worden verlengd.

Solaredge
Wanneer jouw dak in de schaduw ligt of als de zonne-installatie onder verschillende hellingshoeken en dakoriëntaties komt te liggen, is het een goed idee om een omvormer van SolarEdge te kiezen.

SolarEdge-optimizers zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat alle zonnepanelen in een systeem storingsvrij kunnen samenwerken en maximale efficiëntie bieden. Bovendien voorkomen ze dat er negatieve effecten optreden die de prestaties van het paneel zouden kunnen verstoren. Bovendien biedt het 12 jaar productgarantie op omvormers en 25 jaar garantie op optimizers.

Battery-ready
Beide soorten omvormers zijn ook te verkrijgen in een battery-ready variant. Ideaal omdat je zo een thuisaccu direct op de omvormer kunt aansluiten. Wij bieden Growatt’s battery-ready variant standaard aan, SolarEdge is op aanvraag leverbaar. Meer informatie over thuisbatterijen vind je via de onderstaande knop.

100% inzicht in je opbrengst

Met een eenvoudige app

Altijd direct inzicht

Met de monitoringsapps van Growatt en SolarEdge heb je altijd direct inzicht in jouw energieopwekking. Met behulp van deze apps kunt je op elk moment jouw energieopwekking bijhouden. Bovendien krijg je zo een duidelijk beeld bij het dagelijkse/maandelijkse/jaarlijkse energieproductie. Het is super handig! Dit maakt het veel gemakkelijker om jouw energieverbruik bij te houden.

Service op afstand

Heb je eens een probleem met jouw zonnepanelensysteem? Geen zorgen, wij kunnen direct op afstand de installatie uitlezen en het probleem achterhalen en oplossen! Betrouwbare zonnepanelen service uit Winterswijk.

De aanvraag

Hoe werkt het?

1. Doe een aanvraag

Vraag simpel en vrijblijvend een offerte aan via onze website.

2. Op maat gemaakte offerte

Aan de hand van de gegevens uit jouw aanvraag gaan wij een op maat gemaakte offerte maken passend bij jouw dak en energieverbruik. Hebben wij nog vragen? Dan nemen wij contact op!

3. Schouw op locatie

Wanneer de offerte verstuurd is komen wij graag langs om jouw thuissituatie te bekijken. Wij kijken of de zonne-installatie op het dak past en we zullen een kijkje in de meterkast nemen.

4. Goedkeuring offerte

Na de schouw wordt de offerte eventueel nog aangepast en geef jij opdracht. Top! Je komt nu bij ons in de wachtrij om ingepland te worden voor montage en installatie. Wij nemen een aantal weken voor montage contact met je op om een definitieve datum af te spreken. Let op: de wachttijden na opdracht bedragen ten minste 18 weken.

5. Montage & installatie van de zonne-installatie

Al het materiaal is binnen. Eén van onze legteams komt langs om de zonne-installatie te monteren en de omvormer aan te sluiten in de meterkast. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan één van onze monteurs. Laat de zon maar schijnen!

Veel gestelde vragen

Is een thuisbatterij financieel aantrekkelijk?

Zolang de salderingsregeling er nog is, is een thuisbatterij financieel gezien niet heel aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. De salderingsregeling zorgt er tot tenminste 2025 nog voor dat jij in de zomer je overproductie aan zonnestroom in het elektriciteitsnet van Liander mag stoppen, om dit er in de winter vervolgens weer ‘gratis’ uit te halen. Eigenlijk is het net van Liander dus jouw ‘gratis thuisbatterij’ op dit moment.

Zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt een thuisbatterij interessanter. Je kunt dan namelijk in de zonnige periode (van maart tot ca. oktober) je eigen zonnestroom opslaan in je thuisbatterij en ’s avonds/’s nachts in huis gebruiken. Daarmee blijf je als ware achter de meter ‘salderen’. Helemaal onafhankelijk van het elektriciteitsnet worden en 100% salderen met een thuisbatterij gaat niet lukken. Daarvoor produceren zonnepanelen te weinig stroom in de herfst- en wintermaanden.

Indien je je systeem met thuisbatterij slim inricht, zou je kunnen handelen op de energiemarkt. Je hebt hiervoor wel een dynamisch energiecontract nodig, waarbij je een dag van tevoren de uurtarieven voor de volgende dag inzichtelijk krijgt. Daarop kun je je thuisbatterij dan eventueel slim aansturen, zodat deze bijvoorbeeld s’nachts op goedkope stroom wordt geladen welke je in de dure ochtenduren zelf gebruikt wanneer je zonnepanelen het nog niet doen. Wil je kunnen handelen met je thuisbatterij? Vraag ons naar de mogelijkheden in een gratis advies.

Kan ik met een thuisbatterij 100% zelfvoorzienend worden?

Nee, helaas niet. Een thuisbatterij kan stroom stroom maar heel tijdelijk opslaan. De gemiddelde thuisbatterij kan genoeg stroom opslaan voor ongeveer één dag in jouw huishouden. Heb je een zonne-installatie? Dan kun je je thuisbatterij tussen maart en oktober, de zonnige dagen, waarschijnlijk voldoende vol laden om in de avonden je eigen zonnestroom te gebruiken. Echter, in de winterdagen produceren je zonnepanelen waarschijnlijk te weinig stroom om de thuisbatterij voldoende te vullen. Op die momenten ben je dus nog gewoon afhankelijk van het elektriciteitsnet (Liander).

Zonder thuisbatterij verbruik je ongeveer 30-35% van je eigen zonne-energie direct achter de meter, in de koelkast, tv, wasmachine, etc. Combineer je jouw zonne-installatie met een thuisbatterij, dan kun je dit percentage ongeveer verdubbelen naar 65-70%. Kortom, je zult voor tenminste 30% afhankelijk blijven van het elektriciteitsnet van Liander.

Klopt het dat ik 0% BTW betaal voor zonnepanelen?

Jazeker, dat klopt! Per 1 januari 2023 mogen wij een 0% BTW-tarief toepassen op de factuur voor jouw zonne-installatie. Dit lage BTW-tarief geldt zowel op de materialen als de installatiekosten en zelfs op een eventuele aanpassing van de meterkast indien deze nodig is.

Ik wil graag een veldopstelling, leveren jullie dat ook?

Jazeker! Tijdens de bouw van onze eigen zonneweide in Winterswijk Ratum hebben wij een duurzame onderconstructie bedacht. Géén metalen onderconstructie van een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Maar een onderconstructie die bestaat uit gerecycled kunststof, verstevigd met lokaal hout uit het Woold. Deze gerecyclede kunststof veldopstelling hebben wij zelf ontworpen en heeft niet alleen een duurzame, maar ook een fraaie landschappelijke uitstraling die wat ons betreft heel mooi past in het Achterhoekse landschap.

Interesse in een veldopstelling van Huls Duurzame Energie? Vraag vrijblijvend een offerte aan en geef bij de opmerkingen aan dat je interesse hebt in een veldopstelling. Let op: vraag vroegtijdig bij jouw gemeente wat de eventuele (vergunnings)voorwaarden zijn voor het plaatsen van een veldopstelling.

Hoelang gaat een zonne-installatie mee?

In principe kunnen de zonnepanelen op je dak wel 30-40 jaar meegaan. Wel zullen de zonnepanelen op termijn minder gaan produceren. In de basis hebben alle zonnepanelen een vermogensgarantie van ongeveer 80-85% van het originele piekvermogen (in Wp) na 25 jaar. Heb je een zonnepaneel met een origineel vermogen van 400 Wp? Dan levert dit paneel na 25 jaar dus nog tenminste (80% * 400Wp =) 320 Wp aan vermogen op piekmomenten.

Omvormers hebben vaak een gemiddelde levensduur van 15 jaar, productgaranties liggen rond de 10-12 jaar. Feit dat omvormers minder lang meegaan dan zonnepanelen heeft puur te maken met het aantal ‘bewegende’ en ‘werkende’ onderdelen in een omvormer, dat natuurlijk vele malen groter is dan in een zonnepaneel. Echter, tegen de tijd dat de omvormer aan vervanging toe kan zijn heeft de zonne-installatie zich al lang terugverdiend.

Op het montagemateriaal zit standaard 20 jaar productgarantie en wij geven standaard 2 jaar garantie op de gehele installatie na montage.

Hebben mijn zonnepanelen in de winter en herfst wel een goed rendement?

Het eerlijke antwoord is: nee. In de wintermaanden zullen jouw zonnepanelen minder presteren, simpelweg om dat er minder zonuren zijn en het minder lang licht is. Hieronder in de grafiek geven wij indicatief weer hoeveel je zonnepanelen per maand opwekken ten opzicht van de jaaropbrengst. In de grafiek zie je dus dat de meeste productie plaats vindt tussen maart en oktober.

Veel mensen stellen ons de vraag: heeft het zin om extra zonnepanelen bij te leggen voor mijn warmtepomp? Zolang de salderingsregeling zou blijven gelden en je in de zomer ‘energie kunt opsparen’ voor de winter is het antwoord ja. Echter, omdat de saldering zeer waarschijnlijk wordt afgeschaft en je straks géén of minder energie kunt opsparen voor de winter heeft meer zonnepanelen leggen voor je warmtepomp niet veel zin. Dit zou namelijk gaan betekenen dat je in de zomer te veel produceert en tegen een lager energietarief teruglevert en in de winter dure energie in moet kopen om je warmtepomp te laten draaien.

Winterswijkse voordelen

Altijd een schouw

Wij doen áltijd een schouw op locatie. Zo weten wij vrijwel zeker dat de aangeboden installatie past binnen jouw thuissituatie.

Goede garanties

Onze materialen komen met goede productgaranties. De zonnepanelen tenminste 12 jaar en de omvormers 10 jaar. Een goede investering voor de toekomst!

Vrijblijvend een op maat gemaakte offerte!

Weten wat jij kan besparen? Vraag een vrijblijvende offerte aan! Je zit nergens aan vast maar we beloven dat je het ziet zitten!

Persoonlijk contact

Heb je een vraag? Wij zijn altijd persoonlijk bereikbaar per telefoon of email. Daarnaast zijn we altijd in de buurt! Wij streven er continue naar om dé adviseur van zonnepanelen uit Winterswijk te zijn.

Naoberkorting

Wil je samen met je buurman zonnepanelen leggen? Dan krijgen jullie Naoberkorting! Beter een goede buur dan een verre vriend, hij helpt je voordelig te besparen!

Inclusief monitoring en garantie

Onze offertes komen gratis met monitoring en alle garanties. Via de app kun je direct je opbrengst en besparing inzien!

Wat levert het mij op?

Rekenvoorbeeld 10 zonnepanelen

4

Terugverdientijd in jaar

3500

Opbrengst per jaar in kWh

1050

Besparing per jaar in €

1260

CO2-besparing per jaar in kg

Duurzame Energie

Goed voor de portemonee

Check wat jij kan besparen

Gratis advies! Vraag een vrijblijvend een offerte aan om te beginnen.

Wat onze klanten zeggen

Wat een top service, van begind tot eind.
goede begeleiding, en fijne monteurs, in een paar uur tijd alles werkend, en tip top opgeleverd. Ook bij vragen snel en duidelijk antwoord. ik zeg een aanrader van een bedrijf wat SERVICE met hoofdletters MAG schrijven

Cor Kevenaar

Zonnepanelen laten plaatsen hebben ze netjes gedaan
Goed werk geleverdt

Kitty Nas

Lokale leverancier van energie leverende systemen bv zonne-energie. Goede prijs /kwaliteit verhouding.

Theo Idink

Goede plek voor advies PV panelen en omvormers en voor een goede prijs.

Ronal Serné

Voorbeeldtekst. Klik om het tekstelement te selecteren.

Zonnepanelen laten plaatsen hebben ze netjes gedaan
Goed werk geleverdt