Op begeleide safari in een elektrische buggy door het Nationaal Landschap Winterswijk!

Wat een grandioze manier om het gebied echt te leren kennen. Dit is pas een belevenis!

Wist je dat Winterswijk de hoogste reeëndichtheid in Nederland heeft? Maar ook andere dieren zoals hazen, fazanten en bijzondere vogels houden zich op het in het Nationaal Landschap.

Tijdens deze excursie leer je van alles over het wild dat in ons gebied leeft en hoor je meer over de werkzaamheden van de Wildbeheer Eenheid.

Door het gebruik van de open, stille elektrische buggy’s van Huls Duurzame Energie wordt de natuur niet verstoord en is de kans groot om wild te spotten. De gids is een bevlogen expert op het gebied van wildbeheer en hij vertelt je over zijn werkzaamheden en alles wat hij weet over de omgeving, de planten en dieren van het Nationaal Landschap Winterswijk. En vragen staat natuurlijk vrij.

Wild Kiek’n duurt ongeveer 2 tot 3 uur en onderweg  wordt er getrakeerd op een hapje en drankje.

Tijdens de schemer en vlak voor zonsondergang zijn de dieren actiever en komen zij uit de bossen. De wildsafaris vinden dan ook plaats in de vroege avond en de vertrektijd is dus afhankelijk van de maand waarin je op pad gaat. Bij het reserveren hoor je hoe laat je verwacht wordt.

De safari’s vinden plaats op maandag- en vrijdagavond en gaan door bij minimaal 6 personen (minimaal 4 volwassenen). Er kunnen maximaal 13 personen deelnemen. Duitstalige gasten zijn van harte welkom, de gidsen spreken Duits.

Om goed uitgerust op pad te gaan is het verstandig om je voldoende warm aan te kleden. Ook is het handig om een verrekijker mee te nemen.

 

Prijs

Het tarief is € 25,- per persoon. Kinderen t/m 17 jaar betalen € 15 per persoon.

Aanmelden en betalen

Aanmelden en betalen doe je bij VVV Inspiratiepunt Winterswijk aan het mevrouw Kuipers Rietbergplein 1. Vertrek – en eindpunt is bij Huls Duurzame Energie aan de Scholtemaatweg 1 in Ratum.

Voor meer informatie en reserveren, bekijk de pagina van de VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Ben je ziek, verkouden of heb je koorts? Meld je dan af, we reserveren graag een andere datum voor je.

Wil je meer weten over Wild Kiek’n, neem dan contact op met de VVV via telefoonnummer 0543 -745090 of via mail info@vvvwinterswijk.nl

Bezoek ons Energiepark in Ratum!