Buggyverhuur

In deze bijzondere tijd is het niet mogelijk om Ecotours te rijden. Maar… we hebben een alternatief! Deze actie, de buggy-verhuur, is een leuk uitje voor het gezin. Op deze manier kunnen jullie samen even heerlijk uitwaaien en genieten van de mooie natuur die Winterswijk te bieden heeft.

 • Inclusief route van ± 35 km (rijdt u deze in één keer zonder te stoppen, dan duurt de route ongeveer 1 uur en 15 minuten) door het mooie buitengebied van Oost-Winterswijk.
 • Wilt u langer dan 2,5u de buggy huren, dan kunt u de buggy ook voor 5u huren. Hiervoor dient u een een tijdslot in de ochtend en in de middag te reserveren. Actieradius is 40km. Bedrag is 2x de prijs van een buggy.
 • Wilt u meerdere buggy’s tegelijk huren, dan het benodigde aantal buggy’s huren op hetzelfde dagdeel.
 • Alleen verhuur aan gezinnen / senioren (max. 2 huishoudens per buggy (van 1 – 5 personen)).
 • De bestuurder van de buggy is in bezit van een rijbewijs en is minimaal 25 jaar oud.
 • Vertrek- en eindpunt op het Energiepark in Ratum aan de Scholtemaatweg 1.
 • Alleen doorgang bij droog weer.
 • Geen buggyverhuur op zondagen.
 • Vooraf met pin of (gepast) contant betalen.
 • Verhuur volgens onze huurvoorwaarden.
 • Er is de mogelijkheid om onderweg ergens te picknicken, hiervoor dient u zelf eten en/of drinken mee te nemen. Ook komt u onderweg langs een boerderij-terras, hier kunt u koffie, thee, fris, koekjes en ijsjes halen. Hier kunt u alleen contant betalen. (Het boerderij-terras is momenteel gesloten wegens het coronavirus!)

Bent u enthousiast?? Aarzel dan niet en reserveer meteen een buggy!

Voor meer informatie: info@hulsduurzameenergie.nl

Op de volgende datums is er geen buggyverhuur

 • 27 april – Koningsdag
 • 13 mei – Hemelvaartsdag
 • 27 en 28 augustus – Volksfeest Winterswijk
 • 3 en 4 september – Volksfeest Ratum

Reserveer uw buggy!

Wilt u boeken voor een periode na 2 mei?

 

Wild Kiek’n Safari

Op begeleide safari in een elektrische buggy door het Nationaal Landschap Winterswijk. Wat een grandioze manier om het gebied echt te leren kennen. Dit is pas een belevenis!

Wist je dat Winterswijk de hoogstereeëndichtheid in Nederland heeft? Maar ook andere dieren zoals hazen, fazanten en bijzondere vogels houden zich op het in het Nationaal Landschap. Tijdens deze excursie leer je van alles over het wild dat in ons gebied leeft en hoor je meer over de werkzaamheden van de Wildbeheer Eenheid.

Door het gebruik van de open, stille elektrische buggy’s van Huls Duurzame Energie wordt de natuur niet verstoord en is de kans groot om wild te spotten. De gids is een bevlogen expert op het gebied van wildbeheer en hij vertelt je over zijn werkzaamheden en alles wat hij weet over de omgeving, de planten en dieren van het Nationaal Landschap Winterswijk. En vragen staat natuurlijk vrij.  Wild Kiek’n duurt ongeveer 2 tot 3 uur en onderweg  wordt er getrakeerd op een hapje en drankje.

Tijdens de schemer en vlak voor zonsondergang zijn de dieren actiever en komen zij uit de bossen. De wildsafaris vinden dan ook plaats in de vroege avond en de vertrektijd is dus afhankelijk van de maand waarin je op pad gaat. Bij het reserveren hoor je hoe laat je verwacht wordt.

De safari’s vinden plaats op vrijdagavond en gaan door bij minimaal 6 personen (minimaal 4 volwassenen). Er kunnen maximaal 11 personen deelnemen. Ben je met een groep en wil je op een andere dag op safari? Neem dan even contact op met de VVV, in overleg zijn er zeker mogelijkheden om af te wijken van de standaard vrijdagavond. De datum is dan op aanvraag. Duitstalige gasten zijn van harte welkom, de gidsen spreken Duits.

Om goed uitgerust op pad te gaan is het verstandig om je voldoende warm aan te kleden. Ook is het handig om een verrekijker mee te nemen.

Aanmelden en betalen doe je bij VVV Inspiratiepunt Winterswijk aan het mevrouw Kuipers Rietbergplein 1. Vertrek – en eindpunt is bij Huls Duurzame Energie aan de Scholtemaatweg 1 in Ratum. In juli is het vertrek om 20.30 uur en in augustus om 20.00 uur.

Ben je ziek, verkouden of heb je koorts? Meld je dan af, we reserveren graag een andere datum voor je.

Wil je meer weten over Wild Kiek’n, neem dan contact op met de VVV via telefoonnummer 0543 -745090 of via mail info@vvvwinterswijk.nl

Prijs

Het tarief is € 25,- per persoon. Kinderen t/m 17 jaar betalen € 17,50 per persoon.

 

Wanneer

In 2020 worden er geen ritten meer gereden. Het seizoen zit erop!
In het voorjaar van 2021 beginnen we weer met de eerste Safari’s.
Houd onze site en de site van 100% Winterswijk in de gaten!

Bezoek ons energiepark

 

Zoals u wellicht heeft meegekregen heeft Huls Duurzame Energie in 2016 een energiepark geopend in Ratum. In het park laten wij de opwekking van energie uit zon, wind en water zien. Daarnaast maakt u kennis met snelle en eenvoudige besparingstechnieken, duurzame verwarmingstechnieken en duurzaam vervoer. Het park begon met 999 zonnepanelen maar het 1000ste paneel is destijds geopend door de wethouder duurzaamheid. De stroom van deze 1000 panelen gaat naar de lokale groene energie maatschappij, de AGEM (Achterhoekse Groene Energie Maatschappij).

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan ons Energiepark. Dit allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee en eventueel een drankje aan de “keukentafel” of “duurzame bar” en een kort ritje in de elektrische buggy’s.

Arrangement en kosten: zie hierboven onder de prijzenlijst bij ‘bezoek park‘.

Het park is op inschrijving/afspraak te bezoeken met een groep voor een informatieve maar zeker ook gezellige activiteit.

In het vakje ‘uw bericht’ kunt u het aantal personen opgeven en eventueel aangeven waar uw specifieke belangstelling tijdens het bezoek naar uit gaat.

Wij hopen u te mogen begroeten op ons Energiepark.

Bezoekadres: Scholtemaatweg 1, 7106 CT  Winterswijk Ratum

 

Wij geloven in lokale duurzame energie opwekking, hier kunt u het beleven!

Bezoek ons Energiepark in Ratum!