Nieuws

Duurzaamheidslening Gemeente Winterswijk

Kunt of wilt u geen grote investering doen in zonnepanelen of een energiebesparende maatregel, zoals LED-verlichting in uw gehele huis plaatsen, dan is er nu de duurzaamheidslening! De gemeente Winterswijk biedt deze samen met een aantal andere Achterhoekse gemeentes aan.

Duurzaamheidslening HDEWat is de duurzaamheidslening?

Met een duurzaamheidslening leent u geld voor een investering in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Dit doet u tegen een zeer gunstige rente van op dit moment 1,6% bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het rentepercentage bij de SVn ligt altijd 3% lager dan het markttarief (zie condities SVn). Voor de gemeentes in de Achterhoek verzorgt het Verduursaam Energieloket de verwerking van aanvragen van de lening. U kunt een lening van minimaal €2.500, – en maximaal €25.000, – aanvragen. Tot €7.500, – loopt de lening over 10 jaar en daarboven 15 jaar.

Waarom interessant?

Niet alleen vanwege de lage rente is deze lening interessant. Ook vanwege het feit dat u met de maatregelen zoals zonnepanelen en led-verlichting (welke wij adviseren te koppelen, een paar led-lampen kan u weer een zonnepaneel besparen!!) energie bespaart en dus kosten op uw energierekening. Met deze besparing betaalt u in feite de lening af.

Hoe vraag ik deze aan?

Huls Duurzame Energie kan de aanvraag voor u regelen om u te ontzorgen! U heeft hiervoor een offerte met prijs nodig, zodat u weet hoeveel u wilt/moet lenen. Mail voor een indicatieve offerte voor de duurzaamheidslening naar: energiepark@hulsduurzameenergie.nl onder duidelijke vermelding van “Aanvraag offerte voor Duurzaamheidslening”.

 

Voor meer verdere informatie kunt u mailen naar hetzelfde mail-adres als hierboven, of neem eerst even een kijkje op de site van Verduursaam Energieloket door te klikken op: Duurzaamheidslening  

 

Let op! Er is een beperkt bedrag beschikbaar, dus wacht niet te lang…

You must be logged in to post a comment.