Verenigingsgebouw Emma draagt bij aan een beter milieu!

Huls Duurzame Energie ondersteunt het Emmagebouw met advies en persoonlijke inzet op het gebied van duurzame energie. Hieronder de tekst die in december 2015 in Winterswijk Centraal heeft gestaan:

“De voorzitter van het verenigingsgebouw is erg tevreden over de steun van Hans Huls. ‘Dankzij Hans hebben we heel veel energie kunnen besparen en kunnen we een steentje bijdragen aan een beter milieu. We zijn begonnen met een aantal zaken te vervangen. Zo is alle verlichting vervangen door LED-verlichting en hebben we een energiezuiniger ventilatiesysteem en drankkoelunit aangeschaft. Hierdoor hebben we veel kiloWatt uur kunnen besparen. Daarnaast hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst, waardoor we zelf energie opwekken. Al met al hebben we mooie stappen gemaakt. Nu gaan we met Hans de puntjes op de i zetten en gaan we proberen zonder gas te kunnen. Wij zijn heel content met alle aanpassingen. Het was goed te doen en het levert ons binnen enkele jaren geld op.’ “

Het verenigingsgebouw Emma is door deze aanpassingen van een verbruik van 14.000 kWh naar 5.000 kWh per jaar gegaan. En deze 5.000 kWh wordt door de zonnepanelen opgewekt. Dit betekent dat het Emmagebouw energieneutraal is! En om de cirkel rond te maken, is het gebouw per 1-1-2016 overgestapt naar energieleverancier AGEM. Wat ons betreft een zeer geslaagd project!