Wat is de Windspot?

De Windspot is een kleine windturbine van de Spaanse onderneming voor hernieuwbare energie, Sonkyo Energy. Het belangrijkste kenmerk van Windspot is dat het een efficiënte, duurzame, betrouwbare, high-performance turbine is die wordt geleverd in drie modellen met vermogens van 1,5 kW, 3,5 kW en 7,5 kW, aan te passen aan het verbruik elke gebruiker.

De kleine windturbines hebben vele toepassingen voor huishoudens of lichte industrie, variërend van zelfvoorziening, netaansluiting, water pompen, telecommunicatie antennes, enz.

Gebouwd met hoogwaardige materialen en onder strikte productie controle, worden de Windspot kleine windturbines gekenmerkt door het gepatenteerde ‘variable pitch system’, dat de rotor snelheid kan beperken in een vlotte, evenredige manier om voor een constante draaisnelheid bij harde wind te zorgen (meer dan de nominale snelheid van de elektrische generator). Daarom levert de windturbine ook voortdurend de elektrische stroom waarvoor hij is ontworpen.

Het Windspot ‘variable pitch system’, in tegenstelling tot andere windturbines, is robuust, effectief en vergt minimaal onderhoud. Het is ook een zeer stille windturbine, dankzij het nauwgezette aerodynamische ontwerp van de bladen en het feit dat hij werkt met lage toerentallen.

Kortom, dé kleine windturbine die het wel waarmaakt!