Gratis advies
Huls Duurzame Energie

Storing in mijn installatie

Wij helpen je!

De meest voorkomende

Storingen in zonne-installaties

Heb jij een zonne-installatie of energiesysteem (met bijv. thuisbatterij en/of laadpaal) aangeschaft bij Huls Duurzame Energie en werkt deze niet meer of geeft deze een storing aan? Check dan eerst hieronder de meest voorkomende problemen en wellicht kun je de storing zelf oplossen!

Staat jouw storing er niet tussen of heb je hulp nodig? Vul dan onderaan deze pagina het serviceformulier in en wij nemen contact met je op om de storing te verhelpen.

Wifi-storing

Zie jij geen opbrengst meer van jouw zonne-installatie in de Growatt of SolarEdge monitoringsapp of je telefoon, tablet of computer? Check dan eerst of de omvormer nog werkt, kortom of er nog groene lampjes branden op de Growatt omvormer / onder de SolarEdge omvormer. Doet de omvormer het nog? Grote kans dat er een Wifi-probleem is (nieuwe router, nieuwe provider, nieuw wachtwoord, etc.) welke je zelf kunt oplossen! Klik hieronder op de button om naar onze pagina over het oplossen van je Wifi-probleem te gaan.

Huls Duurzame Energie

Er staat een ‘NO AC’ melding op mijn omvormer

De storingsmelding ‘NO AC’ betekent dat de omvormer geen verbinding heeft met het stroomnet (via jouw meterkast). Meestal wordt dit veroorzaakt doordat een groep (aardlekautomaat) in de meterkast naar beneden staat of de verbinding tussen omvormer en meterkast ergens anders is verbroken. Check daarom het gehele (kabel)traject tussen de omvormer en de meterkast.

Er valt steeds een groep uit in mijn meterkast

Weet je heel zeker dat dit de groep is waar de omvormer op is aangesloten? Als het goed is moet je dit direct kunnen zien aan een sticker of markering bij de groep van de zonnepanelen. Blijft deze groep regelmatig uitvallen of valt de groep direct uit als je deze weer inschakelt? Neem dan contact met ons op via ons storingsformulier onderaan deze pagina.

Mijn zonnepanelen hebben (soms) verschillende kleuren

De cellen van zonnepanelen zijn en blijven bestaan uit natuurproducten. Daardoor kan er geen garantie op kleur worden gegeven. Wel zorgen wij ervoor dat wij de zonnepanelen bij gerenommeerde merken/fabrikanten inkopen, zodat het aan de kwaliteit van het productieproces niet zal liggen. Soms is kleurverschil alleen zichtbaar bij bepaalde weertypes. Hier kunnen wij helaas niks aan doen.

Let op: na montage kunnen er een aantal ‘vlekken’ zichtbaar zijn, deze spoelen meestal met de eerste flinke regenbui weer weg. Maak een zonnepaneel NOOIT zelf schoon met schoonmaakmiddel!

Mijn omvormer doet helemaal niets meer

Brand er geen enkel lampje meer op je omvormer en werkt deze niet? Let op: als er onvoldoende licht is of het is s’nachts, werkt je omvormer sowieso niet. Werkt de omvormer overdag bij voldoende licht niet, vul dan direct ons storingsformulier hieronder in.

Probleem niet opgelost?

Vul ons serviceformulier in.