Gratis advies

Laadpalen

Oplaadpunt voor thuis en zakelijk

Voordelig en snel opladen

Waarom een eigen laadpaal?

De aanschaf van een elektrische auto gaat vaak hand in hand met een investering in een slimme laadpaal voor thuis of op de zaak. Het hebben van een eigen laadpunt heeft namelijk meerdere voordelen. Je hebt altijd toegang tot je eigen oplaadpunt en je laadt voordeliger dan bij openbare laadpunten.

Zeker als je een laadpaal combineert met zonnepanelen. Zo laad je je auto op met je eigen zonne-energie. Bovendien laad je auto tot wel 8 keer sneller op via een laadpaal dan met een regulier stopcontact.

Een laadpaal aanschaffen vraagt de nodige aandacht. Denk aan de verzwaring van jouw meterkast, de installatie van de laadpaal, het type laadpaal en de diverse opties die door laadpaal fabrikanten worden aangeboden.

Altijd advies op maat

Aan de hand van de gegevens uit jouw aanvraag gaan wij een op maat gemaakte offerte maken passend bij jouw particuliere of zakelijke situatie. Hebben wij nog vragen? Dan nemen wij contact op!

Service op afstand

Is er een storing in jullie zonnepanelensysteem of werkt er een zonnepaneel niet goed? Wij kunnen direct op afstand de installatie uitlezen en het probleem achterhalen en oplossen!

Méér dan laadpalen uit Winterswijk

Naast laadpalen bieden wij óók energiebesparende producten, batterij-systemen en complete zonne-installaties. Met meer dan 10 jaar ervaring.

Aanbevelingen

Alfen laadpaal

Alfen is een Nederlands premium-merk dat uitblinkt in technische innovatie. Al meer dan 50 jaar is het bedrijf actief in elektrotechniek waarin het zich ontwikkelde als toonaangevende speler. Die achtergrond is voortgezet in de ontwikkeling van een hoge kwaliteit laadsysteem voor de consumentenmarkt.

Verreken kosten direct met je werkgever en gasten

Het unieke voordeel van de Alfen laadpaal is bovendien dat deze sim-lock vrij zijn. Dat betekent dat je vrij bent in de keuze van jouw aanbieder van het beheer en verrekening van de laadpaal. Dit in tegenstelling tot andere merken die ook de achterliggende software meeleveren, wat tot onnodig dure en lange abonnementen kan leiden. Wij werken hierin samen met onze partner Laadkompas en voorzien je graag van advies.

Wallbox laadpaal

Wallbox is een Spaans bedrijf dat sinds 2015 compacte laadpalen fabriceert voor aan de muur. De producten onderscheiden zich door hightech toepassingen te combineren met simpel gebruiksgemak, met name voor thuisgebruik. Zo is de laadsnelheid bijvoorbeeld flexibel tot het hoogste vermogen van 22 kW, terwijl de laadstatus met één oogopslag helder is.
Het doel van Wallbox is om de ervaring van elektrisch laden hiermee even laagdrempelig te maken als tanken.

Mogelijkheid te laden met alleen zonne-energie

Eco-Smart is een ingebouwde slimme functie die het mogelijk maakt om op te laden met groene energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen (load balancing is hierbij vereist). Speciaal ontworpen om de beste laadervaring te bieden en energiekosten te verlagen. Om deze functie te gebruiken is een compatible energiemeter een vereiste. Elke laadbeurt is dus 100% groene stroom. De “Eco-stand” zorgt ervoor dat je zo min mogelijk energie afkomstig van het net gebruikt.

Easee Lite laadpaal

Slim, compact en krachtig. Dat zijn de pijlers waarop Easee haar laadpalen bouwt. Sinds 2018 is het doel van Easee om ‘s werelds slimste lader voor elektrische auto’s te ontwikkelen.

Het jonge Noorse bedrijf blijft door ontwikkelen op innovatieve oplossingen voor het laden van auto’s en zorgt ervoor dat de gebruiker een naadloze laad ervaring heeft.

Geavanceerd laadstation met de nieuwste technologieën

De Easee Charge Lite laadpaal is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een geavanceerd laadstation met de nieuwste technologieën en optimaal gebruiksgemak. Dit laadstation is universeel inzetbaar en vereist geen diepgaande technische kennis. Het kan moeiteloos worden geïnstalleerd in zowel een 1- als 3-fase meterkast en is compatibel met alle automodellen. Het biedt een dynamisch laadvermogen van 1,3 kW tot 11 kW, wat zorgt voor optimale flexibiliteit. Dankzij de geavanceerde Load Balancing technologie hoef je je nooit meer zorgen te maken over overbelasting van je elektriciteitsnetwerk of conflicten met andere elektrische apparaten of zonnepanelen. De Load Balancing functie regelt automatisch het beschikbare vermogen.

Gratis advies over laadpalen

Vul het onderstaande formulier in.

Veel gestelde vragen

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal kan communiceren met jouw slimme meter. Op deze manier kun je de laadpaal slim aansturen door je auto bijvoorbeeld alleen op te laden wanneer de zon schijnt en je genoeg zonnestroom opwekt.

Meestal is er een bedrade verbinding tussen je slimme meter nodig om de ‘slimme laadpaalfunctie’ te gebruiken. Bij de laadpalen van Easee kunnen wij dit draadloos voor je regelen.

Tegenwoordig hebben omvormer fabrikanten Growatt en SolarEdge ook hun eigen type laadpalen en zelfs omvormers met een directe laadkabel. Zij sturen de eigen type laadpalen aan op basis van een (bedrade) verbinding met de omvormer.

Hoe snel kan ik thuis laden met een laadpaal?

Dat hangt van jouw stroomaansluiting in de meterkast af. Heb jij een krachtstroom aansluiting, of te wel een 3x25A aansluiting? Dan kun je een 11 kW laadpaal (16 Ampère) bij huis plaatsen. Daarmee kun je ongeveer 11 kW per uur laden, of te wel 11 kWh. Als je dan de simpele rekensom hanteert dat een gemiddelde elektrische auto zo’n 5 km kan rijden op 1 kWh, dan kun je dus ongeveer 55 km actieradius per uur opladen thuis.

Geen krachtstroom, maar wel een laadstekker voor in het ‘normale 230 Volt stopcontact’? Dan kun je meestal tussen de 2,0kW en 3,6kW laden. Dit betekent dat je tussen de 10 en 18 km actieradius per uur kunt opladen.