Gratis advies

Laadpalen

Voor thuis of op kantoor

Waarom een laadpaal?

Rijd jij al elektrisch? Of ben je van plan dit in de toekomst te gaan doen? Dan is een eigen laadpaal wel zo handig! Parkeren en de stekker erin, zo eenvoudig kan het zijn. Een eigen laadpaal is vrijwel altijd goedkoper dan gebruik maken van een openbaar laadpunt. Helemaal wanneer je een laadpaal combineert met je eigen zonne-installatie en laadt op je eigen goedkope zonnestroom.

Wij plaatsen steeds vaker een laadpaal in combinatie met een zonne-installatie. Heb jij hier ook interesse in? Vraag ons gratis advies aan!

Wat kost een laadpaal?

Wat is nu de beste laadpaal en wat kost zoiets? Waarschijnlijk is dat de vraag die jij jezelf nu stelt. Dit hoeft niet per se de nieuwste te zijn of de laadpaal met de meest uitgebreide functies. Thuis heb je waarschijnlijk een andere laadpaal nodig dan op kantoor in verband met zakelijke kosten. Wij zullen je altijd van een persoonlijk en betrouwbaar advies voorzien, zodat jij straks de juiste laadpaal hebt!

Drie voorbeelden van

laadpalen die wij plaatsen

Easee Home t/m 22kW

Easee Home t/m 22kW leveren wij al vanaf €849 incl. BTW exclusief montage.

Wallbox Pulsar PLUS t/m 22kW

Wallbox Pulsar Plus t/m 22kW leveren wij al vanaf €890 incl. BTW exclusief montage.

Growatt & SolarEdge laadpaal t/m 22kW

Growatt & SolarEdge laadpaal t/m 22kW (alleen i.c.m. omvormer) leveren wij al vanaf €885 incl. BTW exclusief montage.

Voordelen

Combineer met zonnepanelen

In combinatie met zonnepalen op uw dak is dit de goedkoopste manier van de laden die er is!

Lees Meer

Geen zorgen om een lege accu als je wegrijd

Als van u van kantoor of huis weggaat heeft u altijd een volle accu. Dat is toch veel handiger dan ’s avonds laat op zoek gaan naar een laadstation?

Goedkoper als openbaar laadpunt

Een eigen laadpaal is altijd goedkoper dan gebruik te maken van een openbaar laadpunt.

Veel gestelde vragen

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal kan communiceren met jouw slimme meter. Op deze manier kun je de laadpaal slim aansturen door je auto bijvoorbeeld alleen op te laden wanneer de zon schijnt en je genoeg zonnestroom opwekt. Ga je nog een stap verder dan zou je je laadpaal kunnen aansturen op basis van uurprijzen op de energiemarkt.

Meestal is er een bedrade verbinding tussen je slimme meter nodig om de ‘slimme laadpaalfunctie’ te gebruiken. Bij de laadpalen van Easee kunnen wij dit draadloos voor je regelen.

Tegenwoordig hebben omvormer fabrikanten Growatt en SolarEdge ook hun eigen type laadpalen en zelfs omvormers met een directe laadkabel. Zij sturen de eigen type laadpalen aan op basis van een (bedrade) verbinding met de omvormer.

Hoe snel kan ik thuis laden met een laadpaal?

Dat hangt van jouw stroomaansluiting in de meterkast af. Heb jij een krachtstroom aansluiting, of te wel een 3x25A aansluiting? Dan kun je een 11 kW laadpaal (16 Ampère) bij huis plaatsen. Daarmee kun je ongeveer 11 kW per uur laden, of te wel 11 kWh. Als je dan de simpele rekensom hanteert dat een gemiddelde elektrische auto zo’n 5 km kan rijden op 1 kWh, dan kun je dus ongeveer 55 km actieradius per uur opladen thuis.

Geen krachtstroom, maar wel een laadstekker voor in het ‘normale 230 Volt stopcontact’? Dan kun je meestal tussen de 2,0kW en 3,6kW laden. Dit betekent dat je tussen de 10 en 18 km actieradius per uur kunt opladen.