Gratis advies

Sessy

dé thuisbatterij met een Achterhoeks randje!

Waarom een thuisbatterij van Sessy?

Sessy is een Nederlands product met Achterhoeks randje!

De Sessy huisbatterij wordt in Andelst in elkaar gezet; ook de software wordt in Andelst geschreven. Sessy haalt haar producten zo veel mogelijk uit Nederland en Europa. Als het echt niet anders kan en de kwaliteit van verder weg écht beter is, dan halen zij onderdelen uit andere delen van de wereld. Op deze manier zorgt Sessy voor een zo Nederlands mogelijke thuisbatterij en dat de technische kennis in Nederland wordt opgebouwd en blijft.

De software voor slimme aansturing is gratis!

Waar je bij andere leveranciers abonnementskosten betaalt, is de software van Sessy voor slimme aansturing van je thuisbatterij helemaal gratis! Daarbij is Sessy onafhankelijk en heeft de software een open API en kun je binnenkort met SessyConnect handelen op de onbalansmarkt zonder afhankelijkheid van een derde partij of cloud.

De Sessy is eenvoudig aan te sluiten op bestaande zonne-installaties!

Heb jij een bestaande zonne-installatie zonder omvormer die klaar is voor het aansluiten van een thuisbatterij? Bij Sessy is dit geen probleem! Een Sessy is namelijk eenvoudig aan te sluiten op een bestaande zonne-installatie.

Wij zijn dealer van de

Sessy thuisbatterij

Thuisbatterijen zijn de toekomst. In combinatie met zonnepanelen en eventueel een laadpaal, creëer jij je eigen slimme stroomnet in huis. Produceer jij overdag meer stroom met je zonnepanelen dan jij verbruikt? Sla deze overtollige stroom dan op in je thuisbatterij. ’s Avonds, wanneer de zon niet meer schijnt, kun jij de stroom weer uit de thuisbatterij halen. Zo word je nog onafhankelijker van jouw energieleverancier!

Wees niet bang dat je zelf druk wordt met het aansturen van je thuisbatterij. Sessy heeft drie modus bedacht die het gedrag van jouw Sessy thuisbatterij bepalen. Kies uit een van de onderstaande drie en alles gaat vanzelf!

De Nul Modus

Ideaal voor vaste of flexibele contracten met een vast tarief. Hierbij slaat Sessy overdag je overtollige energie op en levert het ‘s avonds terug wanneer je zonnepanelen minder of geen energie leveren. Zo schijnt de zon klokje rond in jouw huis.

De Dynamische Modus

Perfect voor dynamische contracten met variabele uurprijzen. Sessy’s slimme technologie berekent het beste moment om op te laden of te ontladen op basis van deze uurprijzen, waardoor je maximaal bespaart. Zelfs zonder zonnepanelen profiteer je hiervan!

De Open Modus

Voor de tech-liefhebbers onder ons! Via een API kan je Sessy zelf aansturen en uitlezen, ideaal om bijvoorbeeld te integreren in jou eigen domotica omgeving. Sessy integreerd out of the box met Home assistant en Homey.

Bestaande zonne-installatie of niet

De Sessy Thuisbatterij is eenvoudig aan te sluiten

Heb je een omvormer op zolder, in de schuur of micro-omvormers op het dak? Dan kan Sessy op deze aansluiting geplaatst worden. Dit is de aanbevolen installatie methode. Sessy meet zo ook direct de productie van jouw panelen en kan deze data meenemen in de slimme regeling.

Heb je geen plek bij de huidige zonne-omvormer, of heb je helemaal geen zonnepanelen? Dan is het uiteraard ook mogelijk om je Sessy thuisbatterij op een eigen groep te plaatsen. Is er nog geen groep aanwezig dan kunnen wij deze plaatsing verzorgen.

Sessy is schaalbaar!

Door slim de geïntegreerde omvormer aan te sturen is het op een 3 x 25A hoofdaansluiting mogelijk om het systeem tot 6 Sessy’s uit te breiden, 2 op elke fase. In tegenstelling tot andere systemen is de Sessy op elk moment uit te breiden, om mee te groeien met de energiebehoefte in de toekomst.

Specificaties

Benieuwd naar de specificaties van de Sessy thuisbatterij? Download dan de datasheet via onderstaande button.

Meer informatie over de Sessy thuisbatterij kun je vinden op de website van Sessy via de volgende link: Sessy Thuisbatterij – Home