Service

Wij leveren verschillende soorten services. Hiermee willen we de klanten het proces van verduurzaming zo makkelijk mogelijk maken. Hieronder een lijst met de services die wij bieden.

Overstappen naar Agem

Huls Duurzame Energie kan de overstap op échte Achterhoekse energie via Agem voor u regelen. Klik op de button hieronder voor meer informatie!

BTW-teruggave

Als particulier kunt u de btw over uw zonnepanelen terugvragen. Dit kunt u als volgt doen:
1. U vraagt een BTW nummer aan bij de Belastingdienst
2. U krijgt een aangiftebiljet van de Belastingdienst
3. U vraagt de BTW terug
4. U vraagt direct vrijstelling voor administratieve verplichtingen voor de volgende jaren aan
5. U krijgt de BTW terug en hoeft daarna geen aangifte meer te doen.

Wanneer u een installatie bij ons afneemt en u voldoet aan de voorwaarden verzorgen wij de BTW teruggave voor u. Hiervoor hebben wij uw adresgegevens, BSN-nummer, geboortedatum en bankrekeningnummer (IBAN) nodig.

Aanvraag duurzaamheidslening

Via de onderstaande link vindt u de mogelijkheden tot leningen wat betreft de regio Achterhoek. Wanneer u niet uit de Achterhoek komt moet u dit bij uw eigen gemeente aanvragen.

Indien u vragen heeft, kunt u ons van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 altijd bereiken.”

Garantie

Op onze aanbiedingen zijn de volgende productgarantietermijnen van toepassing:

Zonnepanelen
· Panasonic: 25 jaar productgarantie (na registratie) – 25 jaar vermogensgarantie
· LG: 12 jaar productgarantie – 25 jaar vermogensgarantie
· JA Solar: 12 jaar productgarantie – 25 jaar vermogensgarantie
· Hanover Solar: 12 jaar productgarantie – 25 jaar vermogensgarantie
· Trina Solar: 10 jaar productgarantie – 25 jaar vermogensgarantie

Omvormers
· Growatt: 10 jaar garantie
· SMA: 5 jaar
· SolarEdge: 12 jaar op de omvormer, 25 jaar op de optimizers
· Huawei: 5 jaar

Micro-omvormers:
· AP Systems: 10 jaar
· Enphase 20 jaar

Huls Duurzame Energie installatiegarantie: 2 jaar
Sunstruction montage materiaal: 20 jaar garantie!

In veel gevallen is het mogelijk om de productgarantie van uw omvormer te verlengen naar 10, 15 of 20 jaar. Neem contact met ons op voor de prijzen.

Monitoring

Wie zonnestroom opwekt wil ook weten hoe zijn panelen presteren. Alle omvormers hebben de mogelijkheid tot onlinedatalogging.
Met een internet verbinding via WiFi, LAN (kabel) of powerLAN (kabel internet via het lichtnet) kunt u online de prestaties van uw
systeem volgen: dagopbrengst, maandopbrengst en een datalogging over meerjarige periode.
Een ander voordeel van monitoring is, dat onze technische dienst op afstand diagnose kan stellen in geval van een storing.

Zonnegarant monitoring
Voor €125,- excl. BTW bieden wij u 10 jaar Zonnegarant monitoring aan. Dit betekent dat een onafhankelijke partij uw systeem op
afstand in de gaten houdt. De opbrengst van uw systeem wordt vergeleken met wat het op zou moeten leveren op basis van aan de
TU Delft ontwikkelde rekenmodellen. Als uw systeem minder goed presteert neemt Zonnegarant contact op om proactief naar een
oplossing te zoeken. Ook ontvangt u ieder kwartaal een overzicht met een prestatie analyse van uw systeem. Zo kunt u zorgeloos
van uw zonnesysteem genieten! Zie bijlage ‘Zonnegarant monitoring’ in bijlage.

Montage

U kunt ervoor kiezen om de montage te laten doen door één van onze installateurs of om het zelf te doen. Als u overweegt het zelf te doen zie dan het kopje ‘’Doe-het-zelf’’ hieronder.  Als u ervoor kiest om de montage niet zelf te doen wordt het gedaan door onze ervaren installateurs.

Zodra wij uw getekende opdrachtbevestiging ontvangen hebben, wordt er een project voor u aangemaakt. De installatie wordt door onze engineers voorbereid met een digitaal werkplan (constructietekening en materiaallijst) voor de monteurs. Hierna nemen wij contact met u op om een installatiedatum af te spreken.

Vervolgens komen onze ervaren en professionele monteurs op de afgesproken dag en het afgesproken tijdstip langs voor installatie volgens het digitale werkplan. Gewoonlijk vindt een installatie plaats binnen één dag. De aansluiting van de omvormer naar de meterkast/verdeelinrichting wordt dan ook door onze installateur uitgevoerd. Ook wordt het transport door ons verzorgd.

Zodra de installatie is voltooid, wordt het systeem getest en blijven wij betrokken totdat de zonnepanelen volledig werken en de eerste stroom is opgewekt. Het rendement van installatie wordt gecontroleerd. Indien van toepassing wordt de monitoring aangesloten en getest.

Doe-het-zelf

Naast de mogelijkheid om uw zonnepanelen te laten installeren door onze installateurs, is er ook de mogelijkheid om de zonnepanelen zelf te installeren. Het installeren van zonnepanelen is een vrij eenvoudig proces voor de handige doe-het-zelver. Door uw zonnepanelen zelf te installeren heeft u als voordeel dat uw terugverdientijd naar beneden gaat.

Wij raden het zelf installeren van uw zonnepanelen echter alleen aan wanneer dit op een veilige manier kan gebeuren. Zo niet, raden wij te allen tijden aan dit dat te laten doen door een vakbekwaam persoon.

Het aansluiten van de zonnepanelen in de meterkast, is verplicht om door een gecertificeerd installateur te laten doen. In verband met de veiligheid.