Gratis advies
Thuisbatterij Zonnepanelen

Thuisbatterij

Verbruik nog meer van je eigen energie!

Thuisbatterij Huls Duurzame Energie

Waarom is dit hét moment voor een thuisbatterij?

Optimaal gebruik maken van je eigen energie

Doordat je jouw opgewekte energie die je niet gebruikt opslaat in de thuisbatterij maak je tot wel 70% gebruik van je eigen energie.

Word minder afhankelijk van het energienet

Doordat je al je energie die je niet gebruikt opslaat, word je minder afhankelijk van het energienet. Daarnaast ontlast je het energienet ook van teruglevering van jouw stroom.

Bespaar nog meer op je energierekening met je eigen batterij

Heb jij een dynamisch energiecontract? Sla je zonne-energie op in je batterij wanneer de tarieven voor stroom laag zijn en ontlaad de batterij wanneer de tarieven voor stroom hoog zijn!

De veilig en betrouwbare

Thuisbatterij

Thuisbatterijen zijn de toekomst. In combinatie met zonnepanelen en eventueel een laadpaal, creëer jij je eigen slimme stroomnet in huis. Produceer jij overdag meer stroom met je zonnepanelen dan jij verbruikt? Sla deze overtollige stroom dan op in je thuisbatterij. ’s Avonds, wanneer de zon niet meer schijnt, kun jij de stroom weer uit de thuisbatterij halen. Zo word je nog onafhankelijker van jouw energieleverancier!

Zolang de salderingregeling nog geldt in Nederland, breekt de thuisbatterij nog niet geheel door. Wij zijn erop voorbereid om jou een thuisbatterij te gaan leveren. Zo testen wij al een jaar een thuisbatterij op kantoor, hebben de eerste thuisbatterijen aan pioniers geleverd en hebben een opleiding tot ‘Storage Specialist’ gevolgd aan ‘The Solar Energy Academy’ van Switch2Solar.

Je energieverbruik balanceren

Thuisbatterijen helpen om de onbalans tussen dag en nacht of tussen zonnige en bewolkte periodes te balanceren. Als je bijvoorbeeld s’nachts apparaten gebruikt kunnen deze draaien op de zonnestroom die overdag in de thuisbatterij is opgeslagen.

Klaar voor de toekomst

Wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd (waarschijnlijk vanaf 2025) zal het steeds rendabeler worden om een thuisbatterij aan te schaffen. De kans is namelijk groot dat de stroom die jij overdag teruglevert steeds minder waard wordt.

Ontvang vrijblijvend een offerte

Klik hieronder op ‘gratis advies’ en selecteer in het offerte aanvraagformulier ‘Energieopslag’. Wil je een offerte voor een compleet energiesysteem met zonnepanelen en een thuisbatterij? Geef dit dan aan in het opmerkingveld. Heb je al zonnepanelen?

Growatt thuisbatterij

Sluit de thuisbatterij rechtstreeks aan op

een Battery-ready omvormer

Heb jij een battery-ready omvormer? Dit betekent dat er een extra (gelijkstroom)uitgang zit op jouw omvormer voor een plus- en minkabel naar een thuisbatterij. Het voordeel hiervan is dat jij jouw zonnestroom direct in jouw thuisbatterij kunt laden! Als dit niet het geval is zul je een extra omvormer nodig hebben om de thuisbatterij aan te sluiten in jouw meterkast.

Vanaf 2023 offreren wij standaard battery-ready omvormers van Growatt, simpelweg omdat de meerprijs niet veel hoger is dan de standaard omvormer. SolarEdge maakt haar omvormers vanaf dit jaar standaard battery-ready, of hybride zoals zij het noemen, voor hun eigen thuisbatterijen. Wil je SolarEdge met een ander merk thuisbatterij combineren, bijvoorbeeld BYD, dan zul je een Storedge omvormer nodig hebben.

Laad de zonnestroom rechtstreeks in jouw thuisbatterij!

Een thuisbatterij werkt ook op gelijkstroom, net als jouw zonnepanelen. Een battery-ready omvormer kan de zonnestroom daardoor direct in jouw thuisbatterij laden. Daarna hoef je de stroom uit de accu nog maar één keer om te vormen in wisselstroom, zodat jij de stroom in je apparaten kunt gebruiken. Geen battery-ready omvormer? Dan zul je een aparte omvormer voor je thuisbatterij nodig hebben.

Optimale communicatie tussen thuisbatterij en omvormer!

Omvormer merken optimaliseren hun battery-ready omvormers vaak voor bepaalde merken thuisbatterijen. Dit zorgt ervoor dat de thuisbatterij en de omvormer perfect met elkaar kunnen communiceren, wat voor jou gebruiksgemak op zal leveren.

Huls Duurzame Energie - Omvormers

Geld verdienen met jouw

Thuisbatterij?

Wist je dat je geld kunt verdienen met je thuisbatterij? Hiervoor het je een zogenaamd dynamisch stroomcontract bij een energieleverancier nodig. Dit betekent dat je per uur een andere stroomprijs betaalt, die afhankelijk is van de marktprijs in dat uur. In de nacht liggen tarieven vaak het laagst. Je kunt jouw thuisbatterij dan slim aansturen om energie ‘in te kopen’, zodat je jouw huishouden in de dure ochtend op de goedkope nachtstroom uit jouw thuisbatterij kunt laten draaien.

Wij zijn bezig om jou een compleet slim systeem met een thuisbatterij te kunnen leveren. Zo kun jij je thuisbatterij slim aansturen en er geld mee verdienen of juist zo onafhankelijk mogelijk van het stroomnet worden. Dit laatste zal in de wintermaanden voorlopig onhaalbaar zijn, omdat je zonnepanelen dan te weinig produceren.

Nu alvast spelen met dynamische energietarieven? Wij zijn via Streekenergie klant bij Energie VanOns. Zo zijn wij verzekerd van lokale groene energie! (Pssst.. ook ons eigen zonnepark levert voor ongeveer 60 huishoudens via Streekenergie VanOns.)