Gratis advies

Zakelijke Energieopslag

Houd grip op je eigen opgewekte energie

Waarom een batterijsysteem?

Grip op je eigen energie

Sla overdag je eigen opgewekte energie op om ’s avonds te gebruiken.

Slim stroom inkopen

Koop energie in wanneer de prijzen negatief zijn en gebruik dit wanneer de prijzen hoog zijn

Verhoog je capaciteit

Met een batterij kun je een eventuele verzwaring van je aansluiting voorkomen

De veilige en betrouwbare

Huawei LUNA2000 215kWh

De Huawei 215kWh batterij is een innovatieve vloeistofgekoelde energieopslag oplossing, specifiek ontworpen voor het commerciële segment. Dankzij de geavanceerde koelingstechnologie behaalt deze batterij een minimale Round-Trip Efficiency (RTE) van 91,3%, gecombineerd met een maximale Depth of Discharge (DoD) van 100%. Dit resulteert in een maximale benutting van de beschikbare energie voor uiteenlopende toepassingen.

De batterij ondersteunt diverse standaard werkmodussen, waaronder het maximaliseren van zelfconsumptie, peak shaving, netstabilisatie en time-of-use optimalisatie. Hierdoor biedt het systeem flexibiliteit en efficiëntie, afgestemd op de behoeften van verschillende bedrijfsomgevingen.

 

Met zijn open source communicatieprotocol is de batterij naadloos te integreren met Energie Management Systemen (EMS) van uiteenlopende fabrikanten. Dit maakt niet alleen eenvoudige implementatie mogelijk, maar opent ook de deur naar deelname aan diverse energiemarkten en dynamisch energiebeheer.

Deze combinatie van hoge efficiëntie, flexibiliteit en connectiviteit maakt de Huawei 215kWh batterij een krachtige en toekomstbestendige oplossing voor bedrijven die hun energiebeheer willen optimaliseren en bijdragen aan een duurzame energie-infrastructuur.

Schaalbaar tot 50 stuks in parallel (10mWh).

https://solar.huawei.com/nl/professionals/all-products/LUNA2000-215-Series

 

SigenStack

Sigenergy’s nieuwste modulaire BESS-oplossing. SigenStack, biedt een flexibele, betrouwbare en schaalbare optie voor commerciële toepassingen.

Het innovatieve modulaire ontwerp vereenvoudigt de locatiekeuze, systeemplaatsing en installatie. Met geintegreerde veiligheidslagen worden de batterij cellen en packs op systeemniveau bewaakt en gestuurd.

Neem contact op met onze specialist!

Thijs Huls

Met al meer dan 10 jaar ervaring in de energiemarkt weet Thijs alle ins and outs te vertellen over zakelijke energieopslag. Neem rechtstreeks contact op door op de onderstaande knop te drukken.

Waarom

Zakelijke energieopslag?

Zelfvoorzienend worden

Batterijen werken als een soort ‘regenton’ voor de overtollige zonnestroom die je er overdag in kunt opslaan en in de avond en nacht gebruiken. Je wordt hiermee tot wel 70% of meer zelfvoorzienend! De overige 30% kan je batterij slim en zo goedkoop mogelijk voor je inkopen met een dynamisch energiecontract.

Meer vermogen

Kom je vermogen te kort en is er geen capaciteit beschikbaar op het net? Dit kan voorkomen worden met een batterijsysteem.

Fiscale Voordelen

Bij de aanschaf van een batterijsysteem zijn fiscale voordelen van toepassing. Daarbij kun je denken aan de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Wat onze klanten zeggen

Veel gestelde vragen over de Thuisbatterij

Waarom is een thuisbatterij interessant?

We zetten het graag op een rijtje voor je!

Je energieverbruik balanceren

Thuisbatterijen helpen om de onbalans tussen dag en nacht of tussen zonnige en bewolkte periodes te balanceren. Als je bijvoorbeeld s’nachts apparaten gebruikt kunnen deze draaien op de zonnestroom die overdag in de thuisbatterij is opgeslagen.

Klaar voor de toekomst

Wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd zal het steeds rendabeler worden om een thuisbatterij aan te schaffen. De kans is namelijk groot dat de stroom die jij overdag teruglevert steeds minder waard wordt.

Geld verdienen met jouw thuisbatterij!

Wist je dat je geld kunt verdienen met je thuisbatterij? Hiervoor het je een zogenaamd dynamisch stroomcontract bij een energieleverancier nodig. Dit betekent dat je per uur een andere stroomprijs betaalt, die afhankelijk is van de marktprijs in dat uur.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op!

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal kan communiceren met jouw slimme meter. Op deze manier kun je de laadpaal slim aansturen door je auto bijvoorbeeld alleen op te laden wanneer de zon schijnt en je genoeg zonnestroom opwekt.

Meestal is er een bedrade verbinding tussen je slimme meter nodig om de ‘slimme laadpaalfunctie’ te gebruiken. Bij de laadpalen van Easee kunnen wij dit draadloos voor je regelen.

Tegenwoordig hebben omvormer fabrikanten Growatt en SolarEdge ook hun eigen type laadpalen en zelfs omvormers met een directe laadkabel. Zij sturen de eigen type laadpalen aan op basis van een (bedrade) verbinding met de omvormer.

Kan ik met mijn thuisbatterij handelen op de energiemarkt?

Wellicht heb je het wel eens gehoord, je kunt tegenwoordig een energiecontract afsluiten waarbij je per uur een ander tarief betaalt voor stroom en per dag voor gas. Een dynamisch energiecontract noemt men dit. Er zijn partijen die daarmee beweren dat er heel veel geld te verdienen valt met je thuisbatterij, wat in principe kan, maar ontzettend afhankelijk is van de hele thuissituatie en de marktprijzen voor stroom. Daarbij zitten er ook bepaalde risico’s aan het afsluiten van een dynamisch contract bij een dynamische energieleverancier. Lees alles over een dynamisch energiecontract op deze website.

Wil jij kunnen handelen met je thuisbatterij? Dan zul je de juiste slimme aansturingstechniek nodig hebben om je thuisbatterij helemaal slim te maken en op basis van de tarieven op de energiemarkt te laten werken. Een voorbeeld van slimme aansturingstechniek is Bliq. Vraag ons naar de mogelijkheden via een gratis advies.

Is een thuisbatterij milieuvriendelijk?

De thuisbatterijen die wij op dit moment aanbieden zijn Lithium-IJzerfosfaat (LiFePO4) batterijen, LFP batterijen. Hierin zit dus géén kobalt meer verwerkt, het materiaal dat regelmatig negatief in het nieuws kwam. Ook is deze lithium variant veel veiliger (geen brandgevaar) dan die met kobalt erin verwerkt. Verder zitten er geen zware metalen in een LFP-batterij, wat hem een stuk milieuvriendelijker maakt dan bijvoorbeeld een loodaccu. Op dit moment is de LFP-batterij de meest milieuvriendelijke variant die wij kunnen aanbieden.

Heb je een elektrische auto? Dan kun je overwegen om je zonnestroom hierin op te slaan, mits de auto overdag thuis is natuurlijk. Naar de toekomst toe wordt het waarschijnlijk mogelijk om je elektrische auto te gebruiken als thuisbatterij.

Geen thuisbatterij vanuit milieuoverwegingen, maar toch meer van je eigen zonnestroom gaan verbruiken? De website van MilieuCentraal heeft een aantal handige tips!

Is een thuisbatterij financieel aantrekkelijk?

Zolang de salderingsregeling er nog is, is een thuisbatterij financieel gezien niet heel aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. De salderingsregeling zorgt er nog voor dat jij in de zomer je overproductie aan zonnestroom in het elektriciteitsnet van Liander mag stoppen, om dit er in de winter vervolgens weer ‘gratis’ uit te halen. Eigenlijk is het net van Liander dus jouw ‘gratis thuisbatterij’ op dit moment.

Zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt een thuisbatterij interessanter. Je kunt dan namelijk in de zonnige periode (van maart tot ca. oktober) je eigen zonnestroom opslaan in je thuisbatterij en ’s avonds/’s nachts in huis gebruiken. Daarmee blijf je als ware achter de meter ‘salderen’. Helemaal onafhankelijk van het elektriciteitsnet worden en 100% salderen met een thuisbatterij gaat niet lukken. Daarvoor produceren zonnepanelen te weinig stroom in de herfst- en wintermaanden.

Indien je je systeem met thuisbatterij slim inricht, zou je kunnen handelen op de energiemarkt. Je hebt hiervoor wel een dynamisch energiecontract nodig, waarbij je een dag van tevoren de uurtarieven voor de volgende dag inzichtelijk krijgt. Daarop kun je je thuisbatterij dan eventueel slim aansturen, zodat deze bijvoorbeeld s’nachts op goedkope stroom wordt geladen welke je in de dure ochtenduren zelf gebruikt wanneer je zonnepanelen het nog niet doen. Wil je kunnen handelen met je thuisbatterij? Vraag ons naar de mogelijkheden in een gratis advies.

Werkt mijn thuisbatterij gewoon bij een stroomstoring?

Dat ligt eraan welk type omvormer jij tussen je thuisbatterij en de meterkast hebt zitten. Als dit een omvormer met zogenaamde ‘noodstroomvoorziening’ is, de naam zegt het al, dan kun je bij stroomuitval je huishouden alsnog laten draaien op je thuisbatterij. Heeft je batterij-omvormer dit niet, dan zal deze helaas niet werken bij stroomuitval, evenals je zonne-installatie, die valt ook uit.

Een omvormer met noodstroomvoorziening is vaak duurder dan de standaard ‘battery-ready’ omvormers. Daarom offreren wij dit niet standaard. Mocht je wel graag een noodstroomvoorziening willen kun je dat aangeven bij je gratis advies aanvraag. Wij verwachten dat er op termijn losse noodstroomvoorzienings oplossingen komen die wij later bij een standaard ‘battery-ready’ kunnen plaatsen, maar dat is op dit moment helaas nog niet mogelijk.