Gratis advies
Warmtepomp Aalten

Warmtepomp Aalten

Verwarm duurzaam in Aalten en omstreken

Warmtepomp Aalten

Waarom een warmtepomp nodig in de Aalten?

Besparen op je energierekening!

Je bespaart tussen de 60-75% aan gas met een (hybride) warmtepomp.

Verminder jouw CO₂ uitstoot!

Je CO2-uitstoot daalt door het gebruik van een warmtepomp. Deze maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht.

Maak je huis comfortabel

Stook het gehele jaar op een constante temperatuur, zonder je zorgen te maken over je energiefactuur.

Onze modellen van WeHeat

Blackbird P80

Op zoek naar een krachtige en fluisterstille warmtepomp in Aalten? De Blackbird P80 biedt een strak, horizontaal ontwerp dat perfect past op platte daken. Met zijn minimalistische uitstraling voegt hij zich moeiteloos in elke omgeving.

Dankzij de innovatieve geluidsdemping, waarbij geluidsgolven omhoog worden geleid en de behuizing optimaal is geïsoleerd, behoort de Blackbird P80 tot de stilste in zijn klasse – ideaal voor een rustige woonomgeving. Met een bescheiden oppervlakte van slechts 2 m² is hij flexibel te plaatsen, zoals op een dakkapel, carport of bij het zwembad. De Blackbird P80: efficiënt, stijlvol en geruisloos.

Warmtepomp Aalten

Wat onze klanten zeggen

Andere warmtepompen in Aalten

Sparrow P60

De Sparrow warmtepomp in Aalten: een perfecte mix van efficiëntie en duurzaamheid. Dankzij het stille ontwerp en de EPP-behuizing worden geluid en trillingen tot een minimum beperkt. Met een compacte afmeting van 110x90x45 cm en keuze uit drie stijlvolle kleuren (groen, zwart en brons) past de Sparrow moeiteloos in elke omgeving.

Daarnaast is de warmtepomp eenvoudig te bedienen en kan hij via wifi worden gekoppeld voor extra gebruiksgemak. Kortom, de Sparrow warmtepomp in Aalten staat voor stille, energiezuinige en milieuvriendelijke prestaties.

Warmtepomp Aalten

Flint P40

De Flint P40 is het meest compacte model binnen de Weheat productfamilie en levert krachtige prestaties zonder concessies te doen aan kwaliteit. Dankzij de geavanceerde aansturing en slimme software biedt deze warmtepomp efficiënte verwarming en verkoeling. Voor zowel woningen als bedrijven in Aalten is de Flint P40 een betrouwbare en ruimtebesparende oplossing.

Wij plaatsen warmtepompen in de Achterhoek en Twente, waaronder Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde, Groenlo, Doetinchem en Enschede.

Warmtepomp Aalten

Veel gestelde vragen

Hoeveel kWh stroom kan een thuisbatterij opslaan?

Thuisbatterijen zijn in allerlei soorten en maten te krijgen. De capaciteit in kWh stroom verschilt per batterij en vaak zijn type batterijen modulair uit te breiden. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld voor een X aantal modules van 2,5kWh capaciteit kunt kiezen. Neem je een thuisbatterij met 3 van dit soort modules, dan heb je een totale capaciteit van 7,5 kWh aan stroom opslag.

Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 7 tot 10 kWh per dag (3000 tot 3500 kWh per jaar). Dit zou betekenen dat je in een thuisbatterij met een capaciteit van 7,5 kWh genoeg stroom kunt opslaan voor ongeveer één dag.

Hoe werkt de monitoring van mijn zonnepanelen?

Tegenwoordig levert iedere omvormerfabrikant standaard een monitoringsapp bij de omvormers. In deze app kun jij 24/7 de opbrengst van je zonne-installatie uit lezen, per dag, week, maand of jaar. De monitoringsapp werkt alleen als jouw omvormer verbonden is met het internet. Wij verbinden zowel de Growatt als SolarEdge omvormers standaard met het internet bij installatie. Vervolgens sturen wij jou na installatie een inlog toe waarmee je op de juiste app kunt inloggen en de opbrengst kunt bijhouden. Hoe fijn is dat! Ook kunnen wij eventuele storingen op afstand uitlezen en garantieaanvragen eenvoudig verwerken als jouw omvormer is verbonden met de monitoringsapp.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dit hangt af van meerdere factoren. Het jaarverbruik in kWh is de grootste factor. Daarnaast bepalen de ligging, de oriëntatie van het dak en de hellingshoek een grote rol. Woon je in een omgeving met veel schaduw, bijvoorbeeld door bomen of hoge gebouwen, dan kan dit ook een grote rol spelen. Wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt maken wij een voorstel dat precies aansluit op jouw thuissituatie!

Hoe werkt een zonne-installatie?

Lichtinval zorgt ervoor dat zonnepanelen stroom opwekken. Vandaar dat zonnepanelen ook vaak PV-panelen worden genoemd, waarbij de P voor photo (=licht) staat en de V voor voltaïsch (=elektrische spanning), kortom licht omzetten in elektrische spanning en dus stroom.

De zonnepanelen wekken gelijkstroom op. De omvormer van het zonnesysteem zet deze gelijkstroom om naar wisselstroom zodat jij de stroom in je apparaten kan gebruiken of terug kunt leveren op het net. De omvormer stuurt de wisselstroom naar de meterkast waar de stroom wordt verdeeld in huis. Het overschot wordt teruggeleverd op het energienet. Op een later moment, bijvoorbeeld in de nacht of in de winterdagen, mag je de stroom die je hebt teruggeleverd weer gratis uit het net halen. Dit noemen we salderen en dit wordt door jouw energieleverancier op je jaarrekening verwerkt.

Deze zogenaamde salderingsregeling wordt waarschijnlijk vanaf 2025 afgebouwd. Op dat moment kun je steeds minder stroom die je in de zomer teruglevert ‘opsparen’ voor de winter. Dat is het moment waarop de thuisbatterij steeds interessanter gaat worden!