Gratis advies
agrarische bedrijven

Zonnepanelen voor jouw agrarisch bedrijf

Zonnepanelen op jouw boerderij?

agrarische sector

Zonnepanelen voor de agrarische sector?

Dan ben je bij Huls Duurzame Energie aan het juiste adres! Er komt veel bij kijken voordat je de keuze voor de aanschaf van een zonne-installatie voor jouw boerderij kunt maken. Wij nemen jouw bedrijf van A tot Zon bij de hand en komen altijd met een eerlijk advies. 

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw agrarisch bedrijf? Vraag dan vrijblijvend een gratis advies aan en wij bespreken na een eerste indicatieve offerte de mogelijkheden bij jouw bedrijf op locatie.

agrarische bedrijven

Klantervaringen

Zonnepanelen op andere agrarische bedrijven

Meer referenties 

De beste kwaliteit

Zonnepanelen op het dak van jouw boerderij

Met zonnepanelen op jouw agrarisch bedrijf profiteer je van de zon en word je een stukje onafhankelijker van jouw energieleverancier. Wij leveren complete zonne-installaties inclusief montage en installatie van goede kwaliteit, met goede garanties dankzij de samenwerking met een betrouwbare partner.

Kwaliteit zonnepanelen

Wij gebruiken alleen gecertificeerde zonnepanelen om jou de beste kwaliteit te kunnen leveren! De zonnepanelen die wij leveren hebben een strak design en leveren goede prestaties.

Goede garanties

De zonnepanelen die wij leveren hebben standaard 12 tot 25 jaar productgarantie en een vermogensgarantie van maar liefst 25 tot 30 jaar! Dat wil zeggen dat een paneel na 25 jaar nog minimaal 80-85% van zijn originele vermogen kan leveren. Een goede investering voor de toekomst én jouw portemonnee dus.

Samenwerking met betrouwbare groothandel

De jarenlange samenwerking met een van de langst bestaande leveranciers en groothandels van complete zonne-energiesystemen (SolarNRG) zorgt voor goede prijzen en garanties, maar ook leveringszekerheid. De afgelopen jaren heeft Huls Duurzame Energie dankzij deze samenwerking bijna altijd alle systemen kunnen leveren, ondanks onrust op de markt. Daarnaast zorgt SolarNRG voor een stabiel aanbod van gewoon kwalitatief goede producten, van zonnepanelen en omvormers tot thuisbatterijen en laadpalen.

agrarische sector

Omvormers

Wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van 2 merken omvormers om de zonne-installatie zo goed mogelijk af te stemmen op jouw agrarisch bedrijf!

Growatt
Omvormers van het merk Growatt zijn zogenaamde ‘standaard stringomvormers’. Kortom, op een omvormer kunnen één of meerdere kabelstrings met daarop een aantal zonnepanelen in serie geschakeld worden aangesloten. De standaard productgarantie van Growatt-omvormers is 10 jaar. Voor grootzakelijke omvormers is de productgarantie 5 jaar, maar deze kan uitgebreid worden naar wens.

SolarEdge
Veel last van schaduw op het dak van jouw agrarische onderneming? Of komt de zonne-installatie onder verschillende hellingshoeken en dakoriëntaties te liggen? Dan lijkt het verstandig om een omvormer van het merk SolarEdge wordt toegepast. SolarEdge optimizers zorgen er namelijjk voor dat alle zonnepanelen parallel van elkaar geschakeld worden en elkaar niet beïnvloeden wanneer zij minder presteren dan een ander zonnepaneel. De standaard productgarantie van SolarEdge is 12 jaar op de omvormers en 25 jaar op de optimizers.

Battery-ready
Als het voor jouw bedrijf interessant is bieden wij een battery-ready variant aan van een van beide fabrikanten. Ook wel een hybride omvormer genoemd. Dat wil zeggen dat je op dezelfde omvormer niet alleen de zonnepanelen, maar eventueel later ook een batterij kunt aansluiten. Plug & play, wel zo handig!

Hiervoor is het wel handig dat je goed nadenkt over de locatie waar je de omvormers ophangt. Ook daarvoor ben je bij onze experts aan het juiste adres!

agrarische bedrijven

100% inzicht in je opbrengst

Met eenvoudige app

Altijd direct inzicht

Met de monitoringsapps van Growatt en SolarEdge heb je altijd direct inzicht in jouw energieopwekking. Je kunt meteen zien wat je huidige opwekking is, hoeveel je op een dag, in een maand of in een jaar hebt opgewekt en nog veel meer!

Service op afstand

Is er een storing in jullie zonnepanelensysteem of werkt er een zonnepaneel niet goed? Wij kunnen direct op afstand de installatie uitlezen en het probleem achterhalen en oplossen!

agrarische bedrijven

De aanvraag

Hoe werkt het?

1. Doe een aanvraag

Vraag simpel en vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Klik hier en vraag aan!

2. Op maat gemaakte offerte

Aan de hand van de gegevens uit jouw aanvraag gaan wij een op maat gemaakte offerte maken passend bij jouw dak en energieverbruik. Hebben wij nog vragen? Dan nemen wij contact op!

3. Schouw op locatie

Wanneer de offerte verstuurd is komen wij graag langs om jouw thuissituatie te bekijken. Wij kijken of de zonne-installatie op het dak past en we zullen een kijkje in de meterkast nemen.

4. Goedkeuring offerte

Na de schouw wordt de offerte eventueel nog aangepast en geef jij opdracht. Top! Je komt nu bij ons in de wachtrij om ingepland te worden voor montage en installatie. Wij nemen een aantal weken voor montage contact met je op om een definitieve datum af te spreken. Let op: de wachttijden na opdracht bedragen ten minste 22 weken.

5. Montage & installatie van de zonne-installatie

Al het materiaal is binnen. Eén van onze legteams komt langs om de zonne-installatie te monteren en de omvormer aan te sluiten in de meterkast. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan één van onze monteurs. Laat de zon maar schijnen!.

Klik hier en vraag aan!

Kleinzakelijk

Heb jij een aansluiting in de meterkast van maximaal 3x80A? Dan ben jij een kleinverbruiker! Weet je het niet? Geen probleem, dit is het eerste wat wij samen met jou zullen uitzoeken. Voor kleinverbruikers gelden andere regels en subsidies dan voor grootverbruikers. 


Zo hoef je als kleinverbruiker in principe niet vooraf om capaciteit te vragen bij de netbeheerder. En heb je als je meer dan 50.000 kWh verbruikt recht op ISDE-subsidie. Maar wellicht is in overleg met jouw boekhouder of accountant de fiscale EIA-regeling wel een beter idee, want deze is niet te combineren met ISDE-subsidie. De salderingsregeling is er in ieder geval nog tot eind 2024, wat er vanaf 2025 gebeurt weten we nu nog niet. Maar grote kans dat deze regeling eraf gaat en ook over de consequenties daarvan kunnen wij je van het juiste advies voorzien.

Grootzakelijk

Heb jij een aansluiting in de meterkast die hoger is dan 3×80 Ampère of zelfs een eigen transformatorstation? Grote kans dat jouw bedrijf grootverbruiker is en dus in de categorie grootzakelijk valt! Weet je het niet? Geen probleem, dit is het eerste wat wij samen met jou zullen uitzoeken. Voor grootverbruikers gelden andere regels en subsidies dan kleinverbruikers. 


Zo zul je als grootverbruiker op voorhand toestemming van de netbeheerder moeten vragen voor de hoeveelheid vermogen (in kilowatt) die je wilt terugleveren. Mag je niet terugleveren? Geen probleem, wij kunnen en zonne-installatie slim inregelen, zodat deze alleen maar produceert wat jij op datzelfde moment verbruikt zodat je nul kilowatt zult terugleveren. Daarnaast is er voor grootverbruikers een andere subsidieregeling, de SDE++-subsidie. Binnen deze subsidie kun je een ‘basisbedrag’ per kWh stroom die je opwekt. De overheid garandeert jouw bedrijf hiermee dat je 15 jaar lang een gegarandeerd bedrag per opgewekte kWh ontvangt. Ontvang je van jouw energieleverancier minder dan het basisbedrag? Dan vult de overheid dit bedrag dus aan. Ontvang je van jouw energieleverancier meer dan het basisbedrag? Dan hoeft de overheid niet aan te vullen, je hebt in dat geval al voldoende profijt via de energiemarkt bij jouw energieleverancier. In een persoonlijk gesprek op locatie kunnen wij je helpen in het maken van de keuze om deze subsidie wel of niet aan te vragen.

Veel gestelde vragen

Is een thuisbatterij financieel aantrekkelijk?

Zolang de salderingsregeling er nog is, is een thuisbatterij financieel gezien niet heel aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. De salderingsregeling zorgt er nog voor dat jij in de zomer je overproductie aan zonnestroom in het elektriciteitsnet van Liander mag stoppen, om dit er in de winter vervolgens weer ‘gratis’ uit te halen. Eigenlijk is het net van Liander dus jouw ‘gratis thuisbatterij’ op dit moment.

Zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt een thuisbatterij interessanter. Je kunt dan namelijk in de zonnige periode (van maart tot ca. oktober) je eigen zonnestroom opslaan in je thuisbatterij en ’s avonds/’s nachts in huis gebruiken. Daarmee blijf je als ware achter de meter ‘salderen’. Helemaal onafhankelijk van het elektriciteitsnet worden en 100% salderen met een thuisbatterij gaat niet lukken. Daarvoor produceren zonnepanelen te weinig stroom in de herfst- en wintermaanden.

Indien je je systeem met thuisbatterij slim inricht, zou je kunnen handelen op de energiemarkt. Je hebt hiervoor wel een dynamisch energiecontract nodig, waarbij je een dag van tevoren de uurtarieven voor de volgende dag inzichtelijk krijgt. Daarop kun je je thuisbatterij dan eventueel slim aansturen, zodat deze bijvoorbeeld s’nachts op goedkope stroom wordt geladen welke je in de dure ochtenduren zelf gebruikt wanneer je zonnepanelen het nog niet doen. Wil je kunnen handelen met je thuisbatterij? Vraag ons naar de mogelijkheden in een gratis advies.

Kan ik met een thuisbatterij 100% zelfvoorzienend worden?

Nee, helaas niet. Een thuisbatterij kan stroom stroom maar heel tijdelijk opslaan. De gemiddelde thuisbatterij kan genoeg stroom opslaan voor ongeveer één dag in jouw huishouden. Heb je een zonne-installatie? Dan kun je je thuisbatterij tussen maart en oktober, de zonnige dagen, waarschijnlijk voldoende vol laden om in de avonden je eigen zonnestroom te gebruiken. Echter, in de winterdagen produceren je zonnepanelen waarschijnlijk te weinig stroom om de thuisbatterij voldoende te vullen. Op die momenten ben je dus nog gewoon afhankelijk van het elektriciteitsnet (Liander).

Zonder thuisbatterij verbruik je ongeveer 30-35% van je eigen zonne-energie direct achter de meter, in de koelkast, tv, wasmachine, etc. Combineer je jouw zonne-installatie met een thuisbatterij, dan kun je dit percentage ongeveer verdubbelen naar 65-70%. Kortom, je zult voor tenminste 30% afhankelijk blijven van het elektriciteitsnet van Liander.

Klopt het dat ik 0% BTW betaal voor zonnepanelen?

Jazeker, dat klopt! Per 1 januari 2023 mogen wij een 0% BTW-tarief toepassen op de factuur voor jouw zonne-installatie. Dit lage BTW-tarief geldt zowel op de materialen als de installatiekosten en zelfs op een eventuele aanpassing van de meterkast indien deze nodig is.

Ik wil graag een veldopstelling, leveren jullie dat ook?

Jazeker! Tijdens de bouw van onze eigen zonneweide in Winterswijk Ratum hebben wij een duurzame onderconstructie bedacht. Géén metalen onderconstructie van een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Maar een onderconstructie die bestaat uit gerecycled kunststof, verstevigd met lokaal hout uit het Woold. Deze gerecyclede kunststof veldopstelling hebben wij zelf ontworpen en heeft niet alleen een duurzame, maar ook een fraaie landschappelijke uitstraling die wat ons betreft heel mooi past in het Achterhoekse landschap.

Interesse in een veldopstelling van Huls Duurzame Energie? Vraag vrijblijvend een offerte aan en geef bij de opmerkingen aan dat je interesse hebt in een veldopstelling. Let op: vraag vroegtijdig bij jouw gemeente wat de eventuele (vergunnings)voorwaarden zijn voor het plaatsen van een veldopstelling.

Hoelang gaat een zonne-installatie mee?

In principe kunnen de zonnepanelen op je dak wel 30-40 jaar meegaan. Wel zullen de zonnepanelen op termijn minder gaan produceren. In de basis hebben alle zonnepanelen een vermogensgarantie van ongeveer 80-85% van het originele piekvermogen (in Wp) na 25 jaar. Heb je een zonnepaneel met een origineel vermogen van 400 Wp? Dan levert dit paneel na 25 jaar dus nog tenminste (80% * 400Wp =) 320 Wp aan vermogen op piekmomenten.

Omvormers hebben vaak een gemiddelde levensduur van 15 jaar, productgaranties liggen rond de 10-12 jaar. Feit dat omvormers minder lang meegaan dan zonnepanelen heeft puur te maken met het aantal ‘bewegende’ en ‘werkende’ onderdelen in een omvormer, dat natuurlijk vele malen groter is dan in een zonnepaneel. Echter, tegen de tijd dat de omvormer aan vervanging toe kan zijn heeft de zonne-installatie zich al lang terugverdiend.

Op het montagemateriaal zit standaard 20 jaar productgarantie en wij geven standaard 2 jaar garantie op de gehele installatie na montage.

Hebben mijn zonnepanelen in de winter en herfst wel een goed rendement?

Het eerlijke antwoord is: nee. In de wintermaanden zullen jouw zonnepanelen minder presteren, simpelweg om dat er minder zonuren zijn en het minder lang licht is. Hieronder in de grafiek geven wij indicatief weer hoeveel je zonnepanelen per maand opwekken ten opzicht van de jaaropbrengst. In de grafiek zie je dus dat de meeste productie plaats vindt tussen maart en oktober.

Veel mensen stellen ons de vraag: heeft het zin om extra zonnepanelen bij te leggen voor mijn warmtepomp? Zolang de salderingsregeling zou blijven gelden en je in de zomer ‘energie kunt opsparen’ voor de winter is het antwoord ja. Echter, omdat de saldering zeer waarschijnlijk wordt afgeschaft en je straks géén of minder energie kunt opsparen voor de winter heeft meer zonnepanelen leggen voor je warmtepomp niet veel zin. Dit zou namelijk gaan betekenen dat je in de zomer te veel produceert en tegen een lager energietarief teruglevert en in de winter dure energie in moet kopen om je warmtepomp te laten draaien.

Voordelen

Altijd een schouw

Wij doen áltijd een schouw op locatie. Zo weten wij vrijwel zeker dat de aangeboden installatie past binnen jouw thuissituatie.

Goede garanties

Onze materialen komen met goede productgaranties. De zonnepanelen tenminste 12 jaar en de omvormers 10 jaar. Een goede investering voor de toekomst!

Vrijblijvend een op maat gemaakte offerte!

Weten wat jij kan besparen? Vraag een vrijblijvende offerte aan! Je zit nergens aan vast maar we beloven dat je het ziet zitten!

Persoonlijk contact

Heb je een vraag? Wij zijn altijd persoonlijk bereikbaar per telefoon of email. Daarnaast zijn we altijd in de buurt!

Inclusief monitoring en garantie

Onze offertes komen gratis met monitoring en alle garanties. Via de app kun je direct je opbrengst en besparing inzien!

Check wat jouw agrarische onderneming kan besparen

Gratis advies. Vraag een offerte aan en kijk wat jij kunt besparen.

Start check

Wat onze klanten zeggen