Gratis advies
Zonnepanelen Doetinchem

Zonnepanelen Doetinchem

Advies op maat en goede garanties

Zonnepanelen Doetinchem Zonnepaneel

Jouw route naar lagere energiekosten!

Welkom bij Huls Duurzame Energie, wij zijn jouw gids voor zonnepanelen in Doetinchem!

Wij gaan jou begeleiden vanaf de eerste stap, tot aan het besparen op maandelijkse kosten met zonne-energie. Persoonlijk advies en betrokkenheid, daar staan wij voor.

Zonnepanelen voor je woning of bedrijf nodig? Laat je vrijblijvend informeren met een op maat gemaakt advies door onze experts. Na een eerste offerte bekijken we samen wat er allemaal mogelijk is.

Zonnepanelen Lichtenvoorde - Voor jouw woning of je bedrijf?

Wat onze klanten zeggen

Timo Rouwenhorst
Timo Rouwenhorst
Circa 3 jaar geleden zonnepanelen laten plaatsen door Huls. Afgelopen week kwam ik erachter dat een kapje van een geleider af was (vermoedelijk door slecht weer). Ik vroeg of ik deze nog kon bestellen. Een dag later had ik een nieuw kapje in huis. Ze rekenen hier geen kosten voor. Leuke verassende service. Nog steeds veel gemak en een prima opbrengst van de zonnepanelen. Wil je een eerlijke partij voor zonnepanelen. Kies voor Huls. Overigens word er vriendelijk en adequaat gereageerd bij vragen. Ga zo door!
Scania Vabis
Scania Vabis
Enorm fijne ervaring met Huls Duurzame Energie. Levering volgens planning en perfecte uitleg en nazorg.
Manon H
Manon H
Super blij met onze zonnepanelen! We moesten een tijd wachten ivm de drukte, dit was ook netjes vermeld bij de offerte aanmaak. Maar de service is erg goed! Prettige en vriendelijke monteurs! Petje af voor het doorwerken met warmte en zon, zo op het dak. ☀️
Jur Vermie
Jur Vermie
Goed bedrijf met vriendelijk en vakkundig personeel. Het traject voorafgaand aan het plaatsen van onze zonne-installatie is voor ons helder en goed verlopen. Ook de installatie van de panelen en omvormer ging netjes, snel en vakkundig. Duidelijke communicatie en overleg over de kabelroute en er werd goed meegedacht over de aanpassing in onze groepenkast. Wij zijn zeer tevreden en raden huls dan ook absoluut aan!
Ria De Jongh
Ria De Jongh
Ik wacht op offerte voor zonnepanelen!
Kitty Nas
Kitty Nas
Zonnepanelen laten plaatsen hebben ze netjes gedaan Goed werk geleverdt
Cor Kevenaar
Cor Kevenaar
Wat een top service, van begind tot eind. goede begeleiding, en fijne monteurs, in een paar uur tijd alles werkend, en tip top opgeleverd. Ook bij vragen snel en duidelijk antwoord. ik zeg een aanrader van een bedrijf wat SERVICE met hoofdletters MAG schrijven
Google Gids Nederland
Google Gids Nederland
Mooi bedrijf dat duurzame producten levert, waar u jaren energie van krijgt.
Ronald Serné
Ronald Serné
Goede plek voor advies PV panelen en omvormers en voor een goede prijs.

Nu besparen? Kies voor zonnepanelen!

Slim besparen in Doetinchem

Denk je eraan om zonnepanelen te plaatsen in Doetinchem voor een lagere energierekening?

Huls Duurzame Energie is er om je bij elke stap te begeleiden met advies op maat, perfect passend bij jouw unieke situatie. We kijken naar de ligging van je dak en naar hoeveel energie je verbruikt.

Met 10 zonnepanelen bespaar je al tot ±1050€ aan energiekosten per jaar!

En we stoppen niet bij zonnepanelen; we hebben ook thuisbatterijen en slimme laadpalen om je zonne-energie optimaal te gebruiken. Ons deskundige team zorgt ervoor dat je het meeste haalt uit jouw slimme investering.

Zonnepanelen Doetinchem CheckGecertificeerde zonnepanelen

We staan achter onze kwaliteit met alleen maar gecertificeerde zonnepanelen: prachtig in ontwerp en uitmuntend in werking.

Zonnepanelen Doetinchem CheckGoede garanties

Je krijgt bij ons tot wel 25 jaar garantie op het product en 30 jaar op de prestaties. Na 25 jaar behouden onze panelen nog steeds tot 85% van hun capaciteit. Een verstandige keuze voor zowel je portemonnee als de toekomst!

Zonnepanelen Doetinchem CheckSamenwerking met betrouwbare groothandel

Door onze langdurige samenwerking met SolarNRG kunnen we je scherpe tarieven, solide garanties en betrouwbaarheid in leveringen bieden. Zelfs met schommelingen in de markt kan Huls Duurzame Energie systemen blijven aanbieden, dankzij de betrouwbare en hoogwaardige zonne-energieproducten van SolarNRG.

Zonnepanelen Doetinchem Zonnepaneel Los

Jouw winst en ons betrouwbare advies voor Zonnepanelen in Doetinchem – start ook met besparen!

Persoonlijke Schouw in Doetinchem

Speciaal voor Doetinchem verzorgen we een gedetailleerde schouw, perfect afgestemd op jouw huis, om de beste plaatsing van zonnepanelen te verzekeren.

Sterke Garanties

Geniet van onze solide, lange garanties – minstens 12 jaar op de panelen en 10 jaar op de omvormers, voor een gerust hart met jouw zonnepanelen in Doetinchem.

Direct en Persoonlijk Contact

Ons team is altijd beschikbaar voor directe hulp en persoonlijk advies, persoonlijke aandacht die je mag verwachten van je zonne-energiespecialist in de buurt van Doetinchem.

Hoeveel ga jij besparen in Doetinchem?

Voorbeeld: Besparing met 10 Zonnepanelen

4

Terugverdientijd in jaar

3500

Opbrengst per jaar in kWh

1050

Besparing per jaar in €

1260

CO2-besparing per jaar in kg

Bespaar tot wel
50% per jaar!


Jaarlijks ±€1050

Zonnepanelen & een thuisbatterij: nu al interessant!

Optimaliseer jouw woning met zonnepanelen en een thuisbatterij voor een energiezuinige toekomst in Doetinchem. Met de zonnepanelen op je dak benut je overdag de kracht van de zon om energie op te wekken. Als je meer elektriciteit produceert dan je gebruikt, biedt de thuisbatterij de oplossing: sla je overtollige energie op voor later gebruik. Op het moment dat jij het nodig hebt, kun je eenvoudig stroom uit je thuisbatterij halen. Zo ben je optimaal voorbereid op elk moment en profiteer je maximaal van je eigen opgewekte energie!

Zonnepanelen Doetinchem + Thuisbatterij. Zo ga je slim en besparend de toekomst in!

Toekomstbestendig advies voor zonnepanelen op jouw dak

Inmiddels is bekend dat de salderingsregeling voorlopig blijft bestaan en niet vanaf 2025 afgebouwd gaat worden (zie: SolarMagazine). Ondanks de zekerheid die er nu is, houden wij in ons advies alvast rekening met een afbouw of afschaffing van de regeling op termijn. Onze visie is namelijk dat je zoveel mogelijk zonnestroom achter je eigen meter zou moeten gebruiken, zodat je ook in de toekomst blijft salderen. Daarom bieden wij onze zonne-installaties standaard aan op een manier dat deze kant-en-klaar zijn om een thuisbatterij op aan te sluiten. Nu steeds meer energieleveranciers met kosten voor teruglevering gaan rekenen, wordt de combinatie met een thuisbatterij nog interessanter!

Zonnepanelen Doetinchem

100% inzicht in je opbrengst

Zonnepanelen Doetinchem GrafiekDirect eenvoudig overzicht

De apps van Growatt en SolarEdge geven je direct toegang tot je energieproductie. Met deze apps zie je in real-time wat je opwekt, bekijk je je opbrengst over de dag, maand of het jaar, en nog veel meer! Zo houd je makkelijk je energieverbruik in de gaten.

Zonnepanelen Doetinchem Mobiele ApplicatieOndersteuning op afstand

Is er een probleem met je zonnepanelensysteem? Geen stress! We kunnen je installatie op afstand uitlezen om het probleem snel te vinden en te verhelpen! Zo ben je verzekerd van een betrouwbare service voor je zonnepanelen in Doetinchem.

Zonnepanelen Doetinchem Handige App

De aanvraag

Hoe werkt het?

1. Doe een aanvraag

Vraag makkelijk en zonder verplichtingen jouw offerte aan op onze site.

 

Klik hier en vraag aan!

2. Op maat gemaakte offerte

Op basis van de info die je ons geeft, stellen we een offerte samen. Deze past precies bij jouw dak en hoeveel stroom je gebruikt. Mochten we toch nog iets willen weten, dan bellen we je gewoon even!

3. Schouw op locatie

Zodra je de offerte hebt, komen we bij je thuis langs om alles goed te bekijken. We checken of de zonnepanelen op je dak kunnen en nemen ook een kijkje in de meterkast.

4. Goedkeuring offerte

Na ons bezoek kunnen we de offerte zo nodig nog eenvoudig bijstellen. Zodra jij dan groen licht geeft, zetten we je op de lijst voor de installatie. Top! Een paar weken voor de montage bellen we je om de exacte datum door te geven. Hou er rekening mee dat er na je akkoord een wachttijd is van minimaal 18 weken.

5. Montage & installatie van de zonne-installatie

Alle materialen zijn binnen. Ons installatieteam komt langs om jouw zonnepanelen te plaatsen en de omvormer te installeren in de meterkast. Heb je vragen tijdens de installatie? Vraag het gerust aan de monteurs. En dan: laat de zon maar komen, het besparen kan beginnen.

Veel gestelde vragen

Is een thuisbatterij financieel aantrekkelijk?

Zolang de salderingsregeling er nog is, is een thuisbatterij financieel gezien niet heel aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. De salderingsregeling zorgt er tot tenminste 2025 nog voor dat jij in de zomer je overproductie aan zonnestroom in het elektriciteitsnet van Liander mag stoppen, om dit er in de winter vervolgens weer ‘gratis’ uit te halen. Eigenlijk is het net van Liander dus jouw ‘gratis thuisbatterij’ op dit moment.

Zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt een thuisbatterij interessanter. Je kunt dan namelijk in de zonnige periode (van maart tot ca. oktober) je eigen zonnestroom opslaan in je thuisbatterij en ’s avonds/’s nachts in huis gebruiken. Daarmee blijf je als ware achter de meter ‘salderen’. Helemaal onafhankelijk van het elektriciteitsnet worden en 100% salderen met een thuisbatterij gaat niet lukken. Daarvoor produceren zonnepanelen te weinig stroom in de herfst- en wintermaanden.

Indien je je systeem met thuisbatterij slim inricht, zou je kunnen handelen op de energiemarkt. Je hebt hiervoor wel een dynamisch energiecontract nodig, waarbij je een dag van tevoren de uurtarieven voor de volgende dag inzichtelijk krijgt. Daarop kun je je thuisbatterij dan eventueel slim aansturen, zodat deze bijvoorbeeld s’nachts op goedkope stroom wordt geladen welke je in de dure ochtenduren zelf gebruikt wanneer je zonnepanelen het nog niet doen. Wil je kunnen handelen met je thuisbatterij? Vraag ons naar de mogelijkheden in een gratis advies.

Kan ik met een thuisbatterij 100% zelfvoorzienend worden?

Nee, helaas niet. Een thuisbatterij kan stroom stroom maar heel tijdelijk opslaan. De gemiddelde thuisbatterij kan genoeg stroom opslaan voor ongeveer één dag in jouw huishouden. Heb je een zonne-installatie? Dan kun je je thuisbatterij tussen maart en oktober, de zonnige dagen, waarschijnlijk voldoende vol laden om in de avonden je eigen zonnestroom te gebruiken. Echter, in de winterdagen produceren je zonnepanelen waarschijnlijk te weinig stroom om de thuisbatterij voldoende te vullen. Op die momenten ben je dus nog gewoon afhankelijk van het elektriciteitsnet (Liander).

Zonder thuisbatterij verbruik je ongeveer 30-35% van je eigen zonne-energie direct achter de meter, in de koelkast, tv, wasmachine, etc. Combineer je jouw zonne-installatie met een thuisbatterij, dan kun je dit percentage ongeveer verdubbelen naar 65-70%. Kortom, je zult voor tenminste 30% afhankelijk blijven van het elektriciteitsnet van Liander.

Klopt het dat ik 0% BTW betaal voor zonnepanelen?

Jazeker, dat klopt! Per 1 januari 2023 mogen wij een 0% BTW-tarief toepassen op de factuur voor jouw zonne-installatie. Dit lage BTW-tarief geldt zowel op de materialen als de installatiekosten en zelfs op een eventuele aanpassing van de meterkast indien deze nodig is.

Ik wil graag een veldopstelling, leveren jullie dat ook?

Jazeker! Tijdens de bouw van onze eigen zonneweide in Winterswijk Ratum hebben wij een duurzame onderconstructie bedacht. Géén metalen onderconstructie van een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Maar een onderconstructie die bestaat uit gerecycled kunststof, verstevigd met lokaal hout uit het Woold. Deze gerecyclede kunststof veldopstelling hebben wij zelf ontworpen en heeft niet alleen een duurzame, maar ook een fraaie landschappelijke uitstraling die wat ons betreft heel mooi past in het Achterhoekse landschap.

Interesse in een veldopstelling van Huls Duurzame Energie? Vraag vrijblijvend een offerte aan en geef bij de opmerkingen aan dat je interesse hebt in een veldopstelling. Let op: vraag vroegtijdig bij jouw gemeente wat de eventuele (vergunnings)voorwaarden zijn voor het plaatsen van een veldopstelling.

Hoelang gaat een zonne-installatie mee?

In principe kunnen de zonnepanelen op je dak wel 30-40 jaar meegaan. Wel zullen de zonnepanelen op termijn minder gaan produceren. In de basis hebben alle zonnepanelen een vermogensgarantie van ongeveer 80-85% van het originele piekvermogen (in Wp) na 25 jaar. Heb je een zonnepaneel met een origineel vermogen van 400 Wp? Dan levert dit paneel na 25 jaar dus nog tenminste (80% * 400Wp =) 320 Wp aan vermogen op piekmomenten.

Omvormers hebben vaak een gemiddelde levensduur van 15 jaar, productgaranties liggen rond de 10-12 jaar. Feit dat omvormers minder lang meegaan dan zonnepanelen heeft puur te maken met het aantal ‘bewegende’ en ‘werkende’ onderdelen in een omvormer, dat natuurlijk vele malen groter is dan in een zonnepaneel. Echter, tegen de tijd dat de omvormer aan vervanging toe kan zijn heeft de zonne-installatie zich al lang terugverdiend.

Op het montagemateriaal zit standaard 20 jaar productgarantie en wij geven standaard 2 jaar garantie op de gehele installatie na montage.

Hebben mijn zonnepanelen in de winter en herfst wel een goed rendement?

Het eerlijke antwoord is: nee. In de wintermaanden zullen jouw zonnepanelen minder presteren, simpelweg om dat er minder zonuren zijn en het minder lang licht is. Hieronder in de grafiek geven wij indicatief weer hoeveel je zonnepanelen per maand opwekken ten opzicht van de jaaropbrengst. In de grafiek zie je dus dat de meeste productie plaats vindt tussen maart en oktober.

Veel mensen stellen ons de vraag: heeft het zin om extra zonnepanelen bij te leggen voor mijn warmtepomp? Zolang de salderingsregeling zou blijven gelden en je in de zomer ‘energie kunt opsparen’ voor de winter is het antwoord ja. Echter, omdat de saldering zeer waarschijnlijk wordt afgeschaft en je straks géén of minder energie kunt opsparen voor de winter heeft meer zonnepanelen leggen voor je warmtepomp niet veel zin. Dit zou namelijk gaan betekenen dat je in de zomer te veel produceert en tegen een lager energietarief teruglevert en in de winter dure energie in moet kopen om je warmtepomp te laten draaien.

Hoeveel ga jij besparen in Doetinchem?

Gratis advies! Vraag een vrijblijvend een offerte aan om te beginnen.

Start check