Gratis advies
Zonnepanelen uit Lichtenvoorde

Zonnepanelen in Lichtenvoorde

Persoonlijk advies en goede garanties

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde - Zonnepaneel

Jouw Weg naar Duurzame Energie!

Welkom bij Huls Duurzame Energie. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor zonnepanelen in Lichtenvoorde. Met onze expertise begeleiden we je vanaf de eerste stap, tot aan het besparen op maandelijkse kosten met zonne-energie.

Zonnepanelen voor je woning of bedrijf nodig? Ontvang vrijblijvend een gedetailleerd advies. Na een eerste offerte verkennen we samen de mogelijkheden.

Zonnepanelen Lichtenvoorde - Voor jouw woning of je bedrijf?

Wat onze klanten zeggen

Timo Rouwenhorst
Timo Rouwenhorst
Circa 3 jaar geleden zonnepanelen laten plaatsen door Huls. Afgelopen week kwam ik erachter dat een kapje van een geleider af was (vermoedelijk door slecht weer). Ik vroeg of ik deze nog kon bestellen. Een dag later had ik een nieuw kapje in huis. Ze rekenen hier geen kosten voor. Leuke verassende service. Nog steeds veel gemak en een prima opbrengst van de zonnepanelen. Wil je een eerlijke partij voor zonnepanelen. Kies voor Huls. Overigens word er vriendelijk en adequaat gereageerd bij vragen. Ga zo door!
Scania Vabis
Scania Vabis
Enorm fijne ervaring met Huls Duurzame Energie. Levering volgens planning en perfecte uitleg en nazorg.
Manon H
Manon H
Super blij met onze zonnepanelen! We moesten een tijd wachten ivm de drukte, dit was ook netjes vermeld bij de offerte aanmaak. Maar de service is erg goed! Prettige en vriendelijke monteurs! Petje af voor het doorwerken met warmte en zon, zo op het dak. ☀️
Jur Vermie
Jur Vermie
Goed bedrijf met vriendelijk en vakkundig personeel. Het traject voorafgaand aan het plaatsen van onze zonne-installatie is voor ons helder en goed verlopen. Ook de installatie van de panelen en omvormer ging netjes, snel en vakkundig. Duidelijke communicatie en overleg over de kabelroute en er werd goed meegedacht over de aanpassing in onze groepenkast. Wij zijn zeer tevreden en raden huls dan ook absoluut aan!
Ria De Jongh
Ria De Jongh
Ik wacht op offerte voor zonnepanelen!
Kitty Nas
Kitty Nas
Zonnepanelen laten plaatsen hebben ze netjes gedaan Goed werk geleverdt
Cor Kevenaar
Cor Kevenaar
Wat een top service, van begind tot eind. goede begeleiding, en fijne monteurs, in een paar uur tijd alles werkend, en tip top opgeleverd. Ook bij vragen snel en duidelijk antwoord. ik zeg een aanrader van een bedrijf wat SERVICE met hoofdletters MAG schrijven
Google Gids Nederland
Google Gids Nederland
Mooi bedrijf dat duurzame producten levert, waar u jaren energie van krijgt.
Ronald Serné
Ronald Serné
Goede plek voor advies PV panelen en omvormers en voor een goede prijs.

Een duurzame investering

Kosten Besparen in Lichtenvoorde

Overweeg je zonnepanelen uit Lichtenvoorde voor lagere energiekosten en een groenere toekomst? Bij Huls Duurzame Energie staan we klaar om je te ondersteunen met persoonlijk advies, afgestemd op jouw situatie. We letten op de positie van je dak en jouw energiegebruik.

Met 10 zonnepanelen bespaar je al tot ±1050€ per jaar!

Bovendien gaan we verder dan alleen zonnepanelen: we bieden thuisbatterijen en slimme laadpalen voor een optimale benutting van je zonne-energie. Ons ervaren team zorgt ervoor dat je maximaal profiteert van je investering.

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde met Huls Duurzame EnergieGecertificeerde zonnepanelen

Wij garanderen topkwaliteit met enkel gecertificeerde zonnepanelen: schitterend design én superieure prestaties.

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde met Huls Duurzame EnergieGoede garanties

Onze zonnepanelen bieden tot 25 jaar product- en 30 jaar prestatiegarantie, behouden na 25 jaar nog tot 85% capaciteit. Een slimme investering voor portemonnee en toekomst!

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde met Huls Duurzame EnergieSamenwerking met betrouwbare groothandel

Langdurige samenwerking met SolarNRG levert scherpe prijzen, sterke garanties en zekerheid in levering. Huls Duurzame Energie kon, ondanks marktonrust, systemen blijven leveren. SolarNRG staat voor betrouwbare, topkwaliteit zonne-energieproducten.

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde - Zonnepaneel

Zonnepanelen Lichtenvoorde: Lokale Voordelen en Betrouwbare Service

Altijd een Schouw in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde bieden we een zorgvuldige schouw, aangepast aan de unieke eigenschappen van elke woning, om optimale zonnepaneelinstallaties te garanderen.

Goede garanties

Profiteer van onze betrouwbare, lange garanties – minimaal 12 jaar op zonnepanelen en 10 jaar op omvormers, voor zorgeloze zonne-energie in Lichtenvoorde.

Persoonlijk Contact

Ons team staat altijd klaar voor directe ondersteuning en advies, met een persoonlijke benadering die je mag verwachten van jouw lokale zonne-energieadviseur nabij Lichtenvoorde.

Wat levert het mij op?

Rekenvoorbeeld 10 zonnepanelen

4

Terugverdientijd in jaar

3500

Opbrengst per jaar in kWh

1050

Besparing per jaar in €

1260

CO2-besparing per jaar in kg

Bespaar tot wel
50% per jaar!


Jaarlijks ±€1050

Zonnepanelen & een thuisbatterij: nu al interessant!

Optimaliseer jouw woning met zonnepanelen en een thuisbatterij voor een energiezuinige toekomst in Lichtenvoorde. Met de zonnepanelen op je dak benut je overdag de kracht van de zon om energie op te wekken. Als je meer elektriciteit produceert dan je gebruikt, biedt de thuisbatterij de oplossing: sla je overtollige energie op voor later gebruik. Op het moment dat jij het nodig hebt, kun je eenvoudig stroom uit je thuisbatterij halen. Zo ben je optimaal voorbereid op elk moment en profiteer je maximaal van je eigen opgewekte energie!

Toekomstbestendig advies voor zonnepanelen op jouw dak

Inmiddels is bekend dat de salderingsregeling voorlopig blijft bestaan en niet vanaf 2025 afgebouwd gaat worden (zie: SolarMagazine). Ondanks de zekerheid die er nu is, houden wij in ons advies alvast rekening met een afbouw of afschaffing van de regeling op termijn. Onze visie is namelijk dat je zoveel mogelijk zonnestroom achter je eigen meter zou moeten gebruiken, zodat je ook in de toekomst blijft salderen. Daarom bieden wij onze zonne-installaties standaard aan op een manier dat deze kant-en-klaar zijn om een thuisbatterij op aan te sluiten. Nu steeds meer energieleveranciers met kosten voor teruglevering gaan rekenen, wordt de combinatie met een thuisbatterij nog interessanter!

100% inzicht in je opbrengst

Met een eenvoudige app

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde - bekijk je verbruikAltijd direct inzicht

Met de monitoringsapps van Growatt en SolarEdge heb je altijd direct inzicht in jouw energieopwekking. Via deze apps kun je jouw huidige energieopwekking monitoren, controleren hoeveel je hebt opgewekt in een dag/maand/jaar en nog veel meer! Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je energieverbruik bij te houden.

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde - bekijk je verbruikService op afstand

Heb je een probleem met het zonnepanelensysteem? Geen zorgen, wij kunnen direct op afstand de installatie uitlezen en het probleem achterhalen en oplossen! Betrouwbare zonnepanelen service in Lichtenvoorde.

Zonnepanelen uit Lichtenvoorde - Mobiele App met handig inzicht

De aanvraag

Hoe werkt het?

1. Doe een aanvraag

Vraag simpel en vrijblijvend een offerte aan via onze website.

 

Klik hier en vraag aan!

2. Op maat gemaakte offerte

Aan de hand van de gegevens uit jouw aanvraag gaan wij een op maat gemaakte offerte maken passend bij jouw dak en energieverbruik. Hebben wij nog vragen? Dan nemen wij contact op!

3. Schouw op locatie

Wanneer de offerte verstuurd is komen wij graag langs om jouw thuissituatie te bekijken. Wij kijken of de zonne-installatie op het dak past en we zullen een kijkje in de meterkast nemen.

4. Goedkeuring offerte

Na de schouw wordt de offerte eventueel nog aangepast en geef jij opdracht. Top! Je komt nu bij ons in de wachtrij om ingepland te worden voor montage en installatie. Wij nemen een aantal weken voor montage contact met je op om een definitieve datum af te spreken. Let op: de wachttijden na opdracht bedragen ten minste 18 weken.

5. Montage & installatie van de zonne-installatie

Al het materiaal is binnen. Eén van onze legteams komt langs om de zonne-installatie te monteren en de omvormer aan te sluiten in de meterkast. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan één van onze monteurs. Laat de zon maar schijnen!

Veel gestelde vragen

Is een thuisbatterij financieel aantrekkelijk?

Zolang de salderingsregeling er nog is, is een thuisbatterij financieel gezien niet heel aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. De salderingsregeling zorgt er tot tenminste 2025 nog voor dat jij in de zomer je overproductie aan zonnestroom in het elektriciteitsnet van Liander mag stoppen, om dit er in de winter vervolgens weer ‘gratis’ uit te halen. Eigenlijk is het net van Liander dus jouw ‘gratis thuisbatterij’ op dit moment.

Zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt een thuisbatterij interessanter. Je kunt dan namelijk in de zonnige periode (van maart tot ca. oktober) je eigen zonnestroom opslaan in je thuisbatterij en ’s avonds/’s nachts in huis gebruiken. Daarmee blijf je als ware achter de meter ‘salderen’. Helemaal onafhankelijk van het elektriciteitsnet worden en 100% salderen met een thuisbatterij gaat niet lukken. Daarvoor produceren zonnepanelen te weinig stroom in de herfst- en wintermaanden.

Indien je je systeem met thuisbatterij slim inricht, zou je kunnen handelen op de energiemarkt. Je hebt hiervoor wel een dynamisch energiecontract nodig, waarbij je een dag van tevoren de uurtarieven voor de volgende dag inzichtelijk krijgt. Daarop kun je je thuisbatterij dan eventueel slim aansturen, zodat deze bijvoorbeeld s’nachts op goedkope stroom wordt geladen welke je in de dure ochtenduren zelf gebruikt wanneer je zonnepanelen het nog niet doen. Wil je kunnen handelen met je thuisbatterij? Vraag ons naar de mogelijkheden in een gratis advies.

Kan ik met een thuisbatterij 100% zelfvoorzienend worden?

Nee, helaas niet. Een thuisbatterij kan stroom stroom maar heel tijdelijk opslaan. De gemiddelde thuisbatterij kan genoeg stroom opslaan voor ongeveer één dag in jouw huishouden. Heb je een zonne-installatie? Dan kun je je thuisbatterij tussen maart en oktober, de zonnige dagen, waarschijnlijk voldoende vol laden om in de avonden je eigen zonnestroom te gebruiken. Echter, in de winterdagen produceren je zonnepanelen waarschijnlijk te weinig stroom om de thuisbatterij voldoende te vullen. Op die momenten ben je dus nog gewoon afhankelijk van het elektriciteitsnet (Liander).

Zonder thuisbatterij verbruik je ongeveer 30-35% van je eigen zonne-energie direct achter de meter, in de koelkast, tv, wasmachine, etc. Combineer je jouw zonne-installatie met een thuisbatterij, dan kun je dit percentage ongeveer verdubbelen naar 65-70%. Kortom, je zult voor tenminste 30% afhankelijk blijven van het elektriciteitsnet van Liander.

Klopt het dat ik 0% BTW betaal voor zonnepanelen?

Jazeker, dat klopt! Per 1 januari 2023 mogen wij een 0% BTW-tarief toepassen op de factuur voor jouw zonne-installatie. Dit lage BTW-tarief geldt zowel op de materialen als de installatiekosten en zelfs op een eventuele aanpassing van de meterkast indien deze nodig is.

Ik wil graag een veldopstelling, leveren jullie dat ook?

Jazeker! Tijdens de bouw van onze eigen zonneweide in Winterswijk Ratum hebben wij een duurzame onderconstructie bedacht. Géén metalen onderconstructie van een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Maar een onderconstructie die bestaat uit gerecycled kunststof, verstevigd met lokaal hout uit het Woold. Deze gerecyclede kunststof veldopstelling hebben wij zelf ontworpen en heeft niet alleen een duurzame, maar ook een fraaie landschappelijke uitstraling die wat ons betreft heel mooi past in het Achterhoekse landschap.

Interesse in een veldopstelling van Huls Duurzame Energie? Vraag vrijblijvend een offerte aan en geef bij de opmerkingen aan dat je interesse hebt in een veldopstelling. Let op: vraag vroegtijdig bij jouw gemeente wat de eventuele (vergunnings)voorwaarden zijn voor het plaatsen van een veldopstelling.

Hoelang gaat een zonne-installatie mee?

In principe kunnen de zonnepanelen op je dak wel 30-40 jaar meegaan. Wel zullen de zonnepanelen op termijn minder gaan produceren. In de basis hebben alle zonnepanelen een vermogensgarantie van ongeveer 80-85% van het originele piekvermogen (in Wp) na 25 jaar. Heb je een zonnepaneel met een origineel vermogen van 400 Wp? Dan levert dit paneel na 25 jaar dus nog tenminste (80% * 400Wp =) 320 Wp aan vermogen op piekmomenten.

Omvormers hebben vaak een gemiddelde levensduur van 15 jaar, productgaranties liggen rond de 10-12 jaar. Feit dat omvormers minder lang meegaan dan zonnepanelen heeft puur te maken met het aantal ‘bewegende’ en ‘werkende’ onderdelen in een omvormer, dat natuurlijk vele malen groter is dan in een zonnepaneel. Echter, tegen de tijd dat de omvormer aan vervanging toe kan zijn heeft de zonne-installatie zich al lang terugverdiend.

Op het montagemateriaal zit standaard 20 jaar productgarantie en wij geven standaard 2 jaar garantie op de gehele installatie na montage.

Hebben mijn zonnepanelen in de winter en herfst wel een goed rendement?

Het eerlijke antwoord is: nee. In de wintermaanden zullen jouw zonnepanelen minder presteren, simpelweg om dat er minder zonuren zijn en het minder lang licht is. Hieronder in de grafiek geven wij indicatief weer hoeveel je zonnepanelen per maand opwekken ten opzicht van de jaaropbrengst. In de grafiek zie je dus dat de meeste productie plaats vindt tussen maart en oktober.

Veel mensen stellen ons de vraag: heeft het zin om extra zonnepanelen bij te leggen voor mijn warmtepomp? Zolang de salderingsregeling zou blijven gelden en je in de zomer ‘energie kunt opsparen’ voor de winter is het antwoord ja. Echter, omdat de saldering zeer waarschijnlijk wordt afgeschaft en je straks géén of minder energie kunt opsparen voor de winter heeft meer zonnepanelen leggen voor je warmtepomp niet veel zin. Dit zou namelijk gaan betekenen dat je in de zomer te veel produceert en tegen een lager energietarief teruglevert en in de winter dure energie in moet kopen om je warmtepomp te laten draaien.

Check wat je gaat besparen in Lichtenvoorde

Gratis advies! Vraag een vrijblijvend een offerte aan om te beginnen.

Start check